Elden ringde şu an greatsword Build'i yaptım ve belli bir yere kadar oynadım. Statlarımı değiştirip çift kılıca geçmek istiyorum. Smithing stonelarımı greatsworda harcadığım için bir sorun olur mu? Çift kılıca geçtiğimde güçsüzleşir miyim?
Eğer late Game'e yaklaşmadıysan ve bell Bearing'leri toplayıp Twin maiden Husk'a vermediysen, smithing Stone'lar sınırlı kaynak olarak kalır. Bu da yeni silahını +0–+3 civarında bırakabilir ki bu da ciddi bir güç kaybı demek.
Ama bell Bearing'lerle smithing stone (1-4), hatta sonra 5-6 ve 7-8 gibi seviyeleri sınırsız alabilir hale getiriyorsan, harcadığın taşlar artık önemli değil. Yeni kılıçlarını da kolayca basarsın.
Eğer statlarını buna göre yeniden respec edeceksen (raya Lucaria'daki rennala ile), DeX + str odaklı çift kılıç Build'i çok güçlü olabilir. Powerstancing (iki eline aynı silah sınıfından silah alarak çift saldırı yapmak) çok etkili. Özellikle bleed, frost gibi status etkili kılıçlarla Boss'ları eritebilirsin.
Ancak silahlar +0 seviyesindeyse, evet, büyük ihtimalle ilk başta güçsüzleşirsin.
Çift kılıç Build'ine geçmeden önce:
Silahlarını +6–+10 civarına basabilecek smithing stone stokun var mı, kontrol et.
En azından bir tanesini +10 yapabilirsen, o Build'le boss kesilebilir hâlde olursun.
Greatsword'u tamamen bırakma. Özellikle Boss'lara karşı stagger/damage için hâlâ işe yarayabilir.
İstersen hangi çift kılıçları kullanmayı düşündüğünü de söyle, ona göre spesifik tavsiye veririm (örneğin Dual scavenger's Curved sword + bleed Build'i çok güçlü).
Statlarını ve nerede olduğunu da söylersen daha net yardım edebilirim.