Elden Ring'de ses gelmiyor

İşletim sistemi
Windows 11

NihilDio

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
I5 12th nesil
Sıkıntım çok basit: RTX3060 ve i5 olan laptopta Elden Ring 25-40 arası FPS veriyor ve oyunun direkt anlamda sesi yok. Her yeri gezdim, çözümden fazla soru var ve zaman aşımına uğrayıp çözüm bulunmadan kapanmış hepsi. Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi? Bazı oyunlarda da böyle sorunlar yaşıyorum en son NFS Heat'te buna benzer sıkıntı olmuştu.

Ses olayıyla FPS olayı farklı olabilir. Ses driverlarınızı kontrol edin. Biosunuz güncel değilse onu güncelleyin. Laptopta kendimde bu problemi yaşamıştım (FPS problemini). Görev yöneticisinden Elden Ring'in detaylarına gittim. Set Affinity kısmından CPU 0'ın tikini kaldırdım sorunum düzeldi.

Hocam bende de oluyordu, benim sorunum şuydu;
Oyunun sesi kulaklığıma bağlıydı, ama bir cihaz sürekli tutukluk yapıp tak çıkar yapar mışcasına ses kanalını değiştiriyordu. Ondanda olabilir, çünkü başka oyunlarda da yaşıyormuşsunuz.

Hocam bende de oluyordu, benim sorunum şuydu;
Oyunun sesi kulaklığıma bağlıydı, ama bir cihaz sürekli tutukluk yapıp tak çıkar yapar mışcasına ses kanalını değiştiriyordu. Ondanda olabilir, çünkü başka oyunlarda da yaşıyormuşsunuz.

Ses sorunu oyun direkt olarak ses düzey karıştırıcısında çıkmıyor.

Ses olayıyla FPS olayı farklı olabilir. Ses driverlarınızı kontrol edin. BIOS'unuz güncel değilse onu güncelleyin. Laptopta kendimde bu problemi yaşamıştım (FPS problemini). Görev Yöneticisi'nden Elden Ring'in detaylarına gittim. Set affinity kısmından CPU 0'ın tikini kaldırdım sorunum düzeldi.

Açıkçası bilgisayardan hiç anlamam BIOS güncel mi bilmiyorum yani. Onun dışında maalesef dediğiniz yöntem işe pek yaramadı. Merak ettiğim sistemin kendi sıkıntısı mı yani eğer laptopla alakalı bir sorun varsa yeni aldım sayılır aşırı moral bozucu bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı