İyi Sosyal'ler! Bu yazıcıyı aşağı yukarı 4 aydır kullanıyorum ve yaşadığım sorunlarla birlikte çözümlerini anlatacağım.
ilk çok uğraştıran ve saç baş yoldurtan sorun, homing sorunu. sorun: Yazıcıya G28 komutu verildiğinde X ekseninin yazıcının sağına çarpması ve "tırrrr" sesi çıkartması.
Çözüm:
stepper_x ve stepper_y için "Driver_Sgthrs" ayarını 110'a ayarlayın.
Ayrıca burada "homing_speed" ayarını 50'ye çekin.
ekleme: Bu iki ayar birbiriyle bağlantılıdır. Pom tekerlerinizin sıkılığına ve kayışınızın gerginliğine göre değişir. Homing Speed'i 50'de bırakmanız, driver sghtrs ayarı ile oynamanızı öneririm. Bu ayar motorun hassasiyet ayarıdır. Eğer bu ayar çok yüksek olursa pom tekerlerin sıkılığı ve-veya kayış sıkılığından dolayı motor X ekseninin sağa geldiğini düşünüyor ve sola doğru homing yapmaya çalışıyor.
Güncellemeden sonra elegoo yükleniyor ekranında kalması ve açılmaması. sorun: Yazıcıya yazılım güncellemesi yaptınız ve yazıcı açılmadı, elegoo yükleniyor ekranında takılı kaldı. Kendi uyguladığım ve işe yarayan çözümüm:
Bu sorunu yazıcımın elektriğini keserek çözmüştüm ancak herkes benim kadar şanslı olmayabilir. Böyle bir durumda yazdığım işe yaramazsa şu yolu izlemelisiniz:
Evet, kaliteden dolayı yaşanan başka bir sorun, bed mesh sorunu. Sorun: Yatak yeteri kadar düzlenemiyor. çözüm: Arkadaşlar bu Plus ve Max'ta bed için ne yaparsanız yapın tamamen düzleyemiyorsunuz. Ben bu yazıcı için rahat bir iki hafta yatağını yeteri kadar düzlemeye uğraşmışımdır ancak asla düzgün olmadı.
Bunun nedeni bu yazıcıların tablalarının biraz daha büyük olması ve bu büyüklüğün yanında tabla alüminyumlarının yeteri kadar kalın olmaması. Kendileri böyle büyük bir tabla için 3mm kullanıyorlar. Haliyle tabla ısınınca bed mesh eğrisi epey değişiyor.
Nasıl çözdün derseniz, ben el ile ayarlayabildiğim kadar düza ayarladım, sonra peı ile yatak arasına yettiği kadar kapton bant yapıştırdım. Eskisine göre bir nebze daha iyi.
Ve geldik son soruna. Daha da saç baş yolduran nozulün bir önceki katmana sürtmesi sorunu. Sorun: Nozül baskıdayken attığı bir önceki katmana sürtüyor. Çözüm: İlk önce şu vidaların gevşek olmasına dikkat etmelisiniz:
Ayrıca, X ekseni ile ısıtmalı yatağın paralel olup olmadığını görmek için videoyu kontrol edin:
@Siyah Martı'nın önerisiyle infill için gyroid ayarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu da doldururken olan sürtünmeyi epey azalttı bende.
Ekleme: Bu yazıdan dolayı oluşabilecek hiç bir sorundan sorumlu sayılmayacağım, tüm yükümlülük size ait.