ELEGOO Neptune 4 Pro baskı hatası

emiröztekin

Hectopat
Herkese selam,
Cihazımda ne kadar kalibrasyon yapsam da bazı baskılarda böyle sorunla karşılaşıyorum. Ornegin bugün çok iyi bir kalibrasyon ve temizlik yaptım sonrasında test baskı olan bu da heykelini bastım ve çok iyiydi. Sonrasında basmayı düşündüğüm şeyi yükledim her şey başta iyi giderken sonradan sarpa sarıyor. Fotoğraflarda görüldüğü gibi çapaklanıp takılıyor ve baskı çöp oluyor.
Yazıcı marka model: ELEGOO neptune 4 Pro.
Dilimleyici: Eleego cura.
Filament: Esun PLA+

Ek olarak dosyayı indirdiğim link:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum çapaklanma değil. Sanki Z eksen ayarlarınızda bir taraf diğer taraftan milimetrik daha yüksek gibi . Filamentiniz de çok sağlıklı görünmüyor, nemlenmiş olabilir.

Filamentlerin nemlenme olasılığı %0 denebilir.
Z ekseni ayarına gelince de ne yapmamı öneriyosun.
Ayrıca dilimleme programında doğru ayarlara ulaşamamış olabileceğimi düşünüyorum. Doğru ayarlara nerden ulaşabilirim.
Bu durum çapaklanma değil. Sanki Z eksen ayarlarınızda bir taraf diğer taraftan milimetrik daha yüksek gibi . Filamentiniz de çok sağlıklı görünmüyor, nemlenmiş olabilir.

Cura'da max. volumetric speed ayarı eskiden yoktu, hala yoksa Prusa ya da Orca slicer kullanman gerek, bu ayar bu slicerlarda mevcut. Kullandığın malzemeye ve makinenin hotend yeteneğine göre bu değer değişir. Ek olarak, infill tipi olarak rectilinear ya da gyroid kullanman iyi olur. Diğerlerinde nozülün infille sürtme riski daha fazla olur. Z-hop/Z-lift değeri 0 ise ona da uygun bir değer girmen gerekli.

Ben Neptune 4'de PLA baskıda MVS değerini 17 girip baskı alıyorum, o şekilde nozülün infille sürtmesi gibi bir sıkıntı olmuyor. Yukarı doğru denemelerle değeri arttırmayı deneyebilirsin, buna izin verir ama her zaman şansın yaver gitmeyebilir, o durumda kaybettiğin süre 17 giriliyken kaybettiğin süreden kat kat fazla olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…