Elegoo Saturn 3 vs Elegoo Saturn 2

Makaleler
7
Yer
Karabük'ün safran tarlaları
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Asus rog strix B760m-G S SnowFlake / İşlemci intel i5 13600k / Ekran kartı: Asus Noctua 3070 / Ramler: Asgard Rog Strix 16x2gb 7200mhz / Sıvı soğutma: Asus rog ryujin III 240mm / kasa fanları: Noctua S12a x4 & NF-A14 x2 & NF-a12x25 x2 / Kasa: NZXT H6 Flow.
Sizce hangisi daha mantıklı olur?
  • Elegoo Saturn 3: LCD ömrü yarılanmış, fiyatı 11.000 TL
  • Elegoo Saturn 2: Az kullanılmış, fiyatı 8.500 TL
LCD ekranların pahalı ve zor bulunur olduğunu biliyorum, bu yüzden kararsız kaldım. Aradaki fark çözünürlük dışında baskı kalitesine ne kadar yansır sizce?

Doğru ilanlara denk geldiysem ikisine de baktım, S3, tahminen 1000-1200 saat kullanılmış. Elegoo ekranları için 2000 saate kadar şeklinde ömür biçmiş, tabii bu o kadar çalışacağının garantisi değil. 800 saati kaldı ve sonuna kadar tam performans 🥶 verir diye çok iyimser bir tahmin yaparsak; 3 günde bir 6-7 saat arası baskı alsan bir yılda ben tamamım der.

Bir de kötümser tahmin yapalım:

sad black and white GIF by Hyper RPG

200 saat sonra elinde kalsa ne yaparsın? Yeni ekran alsan toplam maliyet sıfır Saturn 4 civarında olur.

İkinci ilanda satıcı bir hafta kullandım demiş ama ikinci el almış ise o ifadenin bir anlamı olmaz, tablası bir hafta için fazla mı çizik (Eylül ilanı) bilemedim. 3Dream'de S2 LCD fiyatı 11.6K.

İstediğin karşılaştırma S3 çıktığında zaten yapılmıştır Youtube'da.

Doğru ilanlara denk geldiysem ikisine de baktım, S3, tahminen 1000-1200 saat kullanılmış. ELEGOO ekranları için 2000 saate kadar şeklinde ömür biçmiş, tabii bu o kadar çalışacağının garantisi değil. 800 saati kaldı ve sonuna kadar tam performans 🥶 verir diye çok iyimser bir tahmin yaparsak; 3 günde bir 6-7 saat arası baskı alsan bir yılda ben tamamım der.

Bir de kötümser tahmin yapalım:

sad black and white GIF by Hyper RPG

200 saat sonra elinde kalsa ne yaparsın? Yeni ekran alsan toplam maliyet sıfır saturn 4 civarında olur.

İkinci ilanda satıcı bir hafta kullandım demiş ama ikinci el almış ise o ifadenin bir anlamı olmaz, tablası bir hafta için fazla mı çizik (Eylül ilanı) bilemedim. 3Dream'de S2 LCD fiyatı 11.6k.

İstediğin karşılaştırma S3 çıktığında zaten yapılmıştır YouTube'da.

Vallahi hocam siz böyle deyince alasım gitti :D. Neyse bütçeyi arttırıp artık saturn 3 Ultra veya anycubic photon m5s alacağım yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı