Elektriğin gidip gelmesi ekipmana zarar verir mi?

Nicolo Zaniolo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bulunduğum bölgede son zamanlarda üstüste elektrik gidip geldi ve şuanda kulaklığımın mikrofonunda sorun yaşamaya başladım. Bir anda ses almayı bırakıyor ve süngerine hafifçe elimi sürttüğümde veya USB’yi söküp taktığımda düzeliyor. Bunun elektrik kesintileriyle bir alakası var mı?

Evet, bazen elektrik geldiğinde çok yüksek değerlere sahip oluyor. Bu da bozulmaya sebep olabilir.

Kasa hariç ekipmanlara zarar geleceğini sanmıyorum.
Kaliteli bir PSU sahipseniz kasa da görmez.

Kesinlikle verir , her seferinde olacak diye bir kural yok ama illaki bir gün canınızı yakar . Bu sene buz dolabı gitti geçen sene , bulaşık makinası . Ben akım korumalı prizler aldım kendi kullandığım elektroniklere .

O elektrik gelip gitmesiyle alakalı olamaz. USB yuvaları anakart'a bağlı. Eğer 1911 yapımı bir anakart kullanmıyorsanız zaten olası yüksek voltajlarda sistem kendisini kapatıyor. Ayrıca USB yuvalarından en fazla ne kadar elektrik akımı yollanabilir ki? Lakin eski bir buzdolabınız, kombiniz veyahut soğutucunuz var ise zarar görebilir.

Ürünleriniz gayet kaliteli ve şansınız var ise bir şey olmaz.

Razer BlackShark V2 kullanıyorum son zamanlarda mikrofonu bir anda gidiyor ve pop Filter'a hafifçe dokunduktan sonra veya USB söküp taktıktan sonra düzeliyor. Kaç senedir bilgisayar kullanıyorum ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım o yüzden anlam veremedim.

Bende akım korumalı priz kullanıyorum fakat sorunu başka bir şeyle bağdaştıramadım o yüzden merak ettim.

Teşekkür ederim. İlk defa ekipmanımda böyle bir sorunla karşılaştığım için merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…