Elektrik dalgalanması laptopa zarar verir mi?

SkyHawkTR

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. KYK yurdunda kalıyorum. Laptop açık ve prize bağlıyken saniyelik olarak elektrik dalgalandı ampulün ışığı yavaş yavaş azaldı ve elektrik gitti ve 1 saniye sonra geri geldi. Sigorta atması gibi bir şey oldu galiba yurtta. Bu durum laptopa zarar vermiş olabilir mi? İçim rahat etmedi de. Laptop: Acer Nitro 5

Verebilir. Benim 2014 yılında kullandığım Toshiba laptobumun iç sigortası atmıştı. Prize bağlı olarak kullanıyordum. Garantiye göndermek zorunda kalmıştık.

Laptopun normal şekilde şarj olmaya devam ediyor mu?
Açıldıktan sonra herhangi bir yavaşlama, anormal ses veya ekran titremesi var mı?
Adaptör ve kabloda yanık kokusu, aşırı ısınma veya fiziksel hasar var mı?
Kullanırken beklenmedik kapanmalar veya hata mesajları alıyor musun?
Bunları yaşamıyorsan sıkıntı yoktur, laptopların adaptörlerinde genellikle koruma oluyor.

Evet.
Hayır.
Hayır.
Hayır.
İnşallah sıkıntı yoktur diye umalım. Sıkıntı olup olmadığını anlamak için yapabileceğim bir test var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında akım korumalı priz alsanız dalgalanmadan korur diye düşünüyorum hocam ayrıca öyle kolay sıkıntı olacağını da sanmıyorum ama tekrarlarsa sıkıntı oluşturabilir.

Sorun olmaz diye umuyorum, bataryayı test edeceksen CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve powercfg /batteryreport komutunu kullan, RAM ile şüpheleniyorsan Windows bellek tanıma yaz arama kısmına, ama ben pek sorun olacağını düşünmüyorum, için rahat olsun yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…