Elektrik elektronik mi bilgisayar mühendisliği mi?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Üniversiteden bağımsız hangi bölüm daha mantıklı olur neye ilgim olduğunu tam bilmiyorum. Elektik elektronik oku istersen yazılım da yaparsın diyenler var kafam karışık.

Son düzenleme:
Ben elektrik tercih ederdim, çünkü yazılım alanında kendini geliştirmek istersen üniversiteye gerek yok, alaylı şekilde de öğrenebilirsin. Hem de elektrik mühendisliğinde öğrendiğin bilgiler de cabası olur. İleride gömülü gibi alanlarda çok işine yarar (Arduino, vb.).

Ben de bu yüzden ee daha yakın gibiyim bilgisayar seçersem yüzde 90 yazılımcı olacağim şu an yazılım revaçta ama 5 sene sonra ne olacak bilemiyorum yapay zekanın yazılım yaptığından falan bahsediliyor şirketler yazılımcı almak yerine yapay zeka kullanmaya başlayabilir o zaman sıkıntı yaşarım diye korktum.

Bence de ileride yazılım alanında iş bulmak zorlaşacak diye düşünüyorum, ama yine de kendini çok iyi geliştirirsen her zaman iyi bir iş bulunabilir (yurt dışı dahil - İngilizce de önemli). Elektrikte ise böyle bir sorun pek yok bence hatta daha çok revaçta olacağını düşünüyorum (IoT nedeniyle).

Ee okurken yandal da yapabilirsin bilgisayar müh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…