Herkese selamlar.
Üniversite tercih dönemindeyim ve de aklımda olan bir kaç soruyu sizlere sormak istedim.
2025 YKS Sayısal alanda sıralamam 100.000 civarında.
Makine mühendisliği ve de elektrik-elektronik mühendisliği tercih etmeyi planlıyorum. İki bölüme de ilgiliyim ve de merakım var. Bu alanlarda kendimi hem dil olarak hem de meslek olarak geliştirmek istiyorum.
Araştırmalarıma göre makine mühendisliği okumanın, elektrik-elektroniğe göre daha zor olduğu söyleniyor.
Bende bu konuda kararsız kaldım. Sizce bu iki bölüm arasından hangi özelliğe göre bu bölümlerden birini özellikle tercih etmem gerekli ?
Bazı üniversitelerde %100 İngilizce bazıları %30 İngilizce bazıları ise tamamen Türkçe.
Makine mühendisliğinde ve elektrik-elektronik mühendisliğinde bu 3 seçenekten (yeşil ile boyalı olan yazı) hangisi daha avantajlı ve avantajları nelerdir ?
Üniversite tercihleri olarak Kayseri , Adana, Gaziantep ve Mersin'de bulunan üniversitelerden tercih yapmayı düşünüyorum.
+Çukurova Elektrik-Elektronik Müh. (%100 İNG)
+Çukurova Makine Müh. (%100 İNG)
+Mersin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. (%30 İNG) birde akredite program
+Abdullah Gül Üni. Elektrik-Elektronik Müh. (%100 İNG) birde akredite program
+Abdullah Gül Üni. Makine Müh. (%100 İNG) birde akredite program
+Erciyes Üni. Elektrik-Elektronik Müh. (Türkçe)
+Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. (%100 İNG)
Bu üniversitelerde veya bu bölümlerde okuduysanız veya bir bilgiye sahipseniz benimle önerilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler...