Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde matematik kullanımı ne derece?

MustafaYN

Hectopat
Daha fazla  
Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (ing) bölümüne yerleştim. Bu sene hazırlık okuyacağım. İleride Calculus dersi için bu sene AYT matematik konularını hazırlıktayken zamanım fazlayken çalışsam mantıklı olur mu? Temeli pekiştirmek için. Çünkü Calculus zormuş anladığım kadarıyla. Ve insanlar bu bölümden mezun olunca matematiği aktif bir şekilde kullanıyor mu? Yoksa bilgisayarlar, hesap makineleri tarzı aletler iş görüyor mu?

"Eşek" değilsen o kadar da zor değil. İş hayatında da NVIDIA gibi yerlerde çalışmadığın sürece yüksek matematik hiçbir şekilde işine yaramayacak. Lise düzeyi matematik kullanırsın iş hayatında.

Her işi hesap makinesi yapıyor zaten elle hesaplamana gerek yok.

Fonksiyonların mantığı öğren ve limit türev integral bil

Yani bunun yerine başka bir dil daha öğrenmeye çalışmak daha çok mu etkili olur?

Fonksiyonların mantığı öğren ve limit türev integral bil
Hocam biliyorum YKS de çıkıyor zaten ama pekiştirmek adına bir kez daha mı çalışsam dedim.Geçen sene AYT matematikle çok uğraştım sınava girdiğim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…