Elektrik Elektronik vs Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayarda fikrim sabit ama son yıllarda sıralaması acayip ilerliyor kazanması zorlaşıyor. Siz ne istiyorsunuz bu yıl mı girdiniz?
Hayır hocam. Daha lise bire geçtim bu sene. Ben de mühendislik istiyorum. Elektrik elektronik var şu an aklımda ama daha düşünüyorum. Aslında ben fizik bölümü okuyup bilgisayardan da yandal yapmayı da düşünüyorum.

Yandal falan sözde kolay ama uygulaması çok zor olacaktır. Liseye yeni geçtiysen sana bir tavsiyem var hiç çalışmasan günlük 2 saat çalış. 2 saat senden hiçbir şey götürmez. Sınavlara da benim gibi son gün değil de 2 hafta kala başla OBP iyi olsun. Yüzdelik dilimin kaç bu arada iyi bir lisede misin?

Hocam ben de dediğinizi düşünüyordum. Hatta önden başlayacağım. Yandalın, çift anadalın uygulamasının zor olduğu biliyorum. Araştırıyordum. Ama çabalarsak halledilir. Tabii kolay değil. Fedakarlık yapmak gerekiyor ama ben düşünüyorum.
Hayır hocam. Çok iyi bir lise değil ama idare eder.

Anladım hocam kendinizi çok da yıpratmayın. Hatta en büyük pişmanlığım 9. sınıfta bir kursa vs. gitmemis olmak size tavsiyem bir hobiniz olsun kendinizi geliştirin sınav yılında da kafanızı dağıtmaya yardımcı olacaktır. Seneye kazanırsam ve unutmazsam buraya da yazarım. Başarılar...

Programlamaya başlayacağım hocam inşallah. İngilizce'mi biraz daha geliştireyim.

Programlamaya başlayacağım hocam inşallah. İngilizce'mi biraz daha geliştireyim.

Bize zamanında diyen olmamıştı ben sana demiş olayım. Çeşitli alanlarda olimpiyatlar oluyor buna bilgisayar da dahil (programlamayla uğraşırsan diye diyorum) araştırmak istersen bir bak. Belki lisede uğraşmak istersin benim haberim olsa denerdim. Üniversite sınavında da avantajları olabiliyor olimpiyatların.

Bilgisayar olimpiyatları mıydı neydi. C lazım onun için. Duymuştum hocam bir keresinde. Sağ olun. Matematik olimpiyatları da var. Bir gün araştırım bunları.

Hocam Elektrik-Elektronik mühendisi yüksek gerilim elektriğine imza atma yetkisi var mı? Mesela bir firmanın kuracağı tesisin elektriğinin projesi çizilecek. O projeyi çizme yetkiniz oluyor mu?

Elektrik tarafında pek bilgim yok maalesef. Ama bunun için üniversitede ilgili elektrik derslerini almış olmanız gerek diye biliyorum. Ardından Elektrik Mühendisleri Odası'na bu yetkiyi almak için transkript ile başvuruda bulunuyorsunuz. Sadece 1kV üzeri işler için imza yetkisi izni istiyorsunuz. 1kV altı ve diğer yetkileri zaten "Elektrik-Elektronik Mühendisliği" diplomanızla karşılayabiliyorsunuz.

Kısacası; ilgili elektrik derslerini aldıktan sonra EMO'ya 1kV üstü imza yetkisi için başvurmanız yeterli. Sanırım bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…