Elektrik gitmesi sonucu bilgisayar açılmıyor

sagteseun

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayar normal açıkken bir anda kapandı evde elektrikler atıp gidiyordu ondan düşünüyorum, ama elektriğe PlayStation'da bağlıydı o da çalışmıyor. Bilgisayar prizlerini değiştirme işlemi yaptım kablo falan da değiştik çalışmadı, calismak için sadece PSU'ya kablo gerek diye biliyorum çalışmıyor bunu kendim düzeltme imkanım var mı yoksa bilgisayarciya gitmek zorunda miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar normal açıkken bir anda kapandı evde elektrikler atıp gidiyordu ondan düşünüyorum, ama elektriğe PlayStation'da bağlıydı o da çalışmıyor. Bilgisayar prizlerini değiştirme işlemi yaptım kablo falan da değiştik çalışmadı, calismak için sadece PSU'ya kablo gerek diye biliyorum çalışmıyor bunu kendim düzeltme imkanım var mı yoksa bilgisayarciya gitmek zorunda miyim?

Anakart veya Power arızalanmış olabilir. Bir dönem bizim de elektrik gidip geldiğinde bilgisayar bozulmuştu, Power değiş, 2 gün sonra anakart değiş, 2 ay sonra ekran kartı değiş derken bizi bıktırmıştı külliyen zarar ziyandı. Üzücü ama eğer öyle bir durum fark ederseniz çok masraf yapmayın o bilgisayara.

Anakart veya Power arızalanmış olabilir. Bir dönem bizim de elektrik gidip geldiğinde bilgisayar bozulmuştu, Power değiş, 2 gün sonra anakart değiş, 2 ay sonra ekran kartı değiş derken bizi bıktırmıştı külliyen zarar ziyandı. Üzücü ama eğer öyle bir durum fark ederseniz çok masraf yapmayın o bilgisayara.
Yani bilgisayar pahalı 4 bin liraya kadar öderim çünkü bu daha 2. Haftası

Bilgisayar düşük bir bilgisayarda değil

Yani bilgisayar pahalı 4 bin liraya kadar öderim çünkü bu daha 2. Haftası

Bilgisayar düşük bir bilgisayarda değil

O zaman iyi bir yer bulup hasarı iyi tespit ettirmeye, onarmaya çalış. Benim örnek verdiğim bilgisayarım da 2009 modeldi, temiz de kullandık, 2011 de böyle arızalar vermeye başladı sırf birkaç kez üst üste elektrik gittiği için. Evin elektrik tesisatında da hasar, düzensizlik olabilir ona da baktırmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı