Elektrik gitmesi sonucu sistemde yavaşlık var

emirhankk00

Hectopat
Merhabalar, bugün bilgisayar güçteyken elektrik gitmesi sonucunda bilgisayarda aşırı bir yavaşlama oldu. Ve bilgisayarı açtığım andan itibaren Windows gezgini yarım yamalak çalışıyor, kapanıyor açılıyordu. Sürekli olarak 3-5 saniyede bir Windows gezgini açılıp kapandığından dolayı, ne bir uygulama başlatabiliyordum ne de bilgisayarı kapatabiliyordum. Zar zor birkaç saat sonra görev yöneticisini açmayı başarabildiğimde disk kullanımının %100e sabitli olduğunu fark ettim. Windows Gezgini'nin sürekli açılıp kapanmasından rahatsız olduğumdan dolayı da çalmasını sonlandırdım ve, disk kullanımım normalde olduğu gibi direkt %0-5 arasına sabitlendi. Yani elektrik gitmesi sonucunda Windows Gezgini'nde bir sorun olduğu belli. Düzeltmek için ne yapmalıyım?
Teşekkürler.

Artı -3 Eksi
CrystalDiskMark ile bir bak SSD'ye.
Test ettim ve değerlerde sıkıntı yok, SSD düzgün çalışıyor.
CMD yönetici olarak açıp SFC/scannow komutunu yazın ve bekleyin.
''You must be an administrator running a console session in order to
use the sfc utility.'' diyor. Giriş yapmış olduğum kullanıcı hesabının yönetici olmasına rağmen.
Elektrik gitmesi sırasında hangi işlemi yapıyordunuz?
İnternet tarayıcısında geziyordum, ekstra bir şey yapmıyordum.

Hocam arama yerine "cmd"yazdıktan somra sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır butonuna basın sonra "sfc/scannow" yazın bu sefer olacaktır.

Artı -1 Eksi
Hocam arama yerine "cmd"yazdıktan somra sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır butonuna basın sonra "sfc/scannow" yazın bu sefer olacaktır.
Pardon benim hatam.
Sadece %1'ini taradıktan sonra ''Windows Resource Protection could not perform the requested operation.'' şeklinde hata verdi.

Artı -1 Eksi
chkdsk C: /r
C yerine kendi diskinizin adını yazın. Komut istemcisini yönetici olarak açmayı unutmayın.

Dosyalarınızın yedeğini alın ve kurtarma seçeneklerinden bilgisayarınızı bu olay yaşanmadan önceki bir ana kayıt yapılmışsa o ana geri yükleme yapın.

Artı -1 Eksi
''The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N'' dedi. Ben de Y yazdım ve bilgisayarı yeniden başlattım, bir şey değişmedi. Yeniden başlatınca bir daha aynısını yazdığımda bir daha aynı yazılar yazdı.

Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…