Elektrik gitmesi sonucu sistemde yavaşlık var

emirhankk00

Hectopat
Merhabalar, bugün bilgisayar güçteyken elektrik gitmesi sonucunda bilgisayarda aşırı bir yavaşlama oldu. Ve bilgisayarı açtığım andan itibaren Windows gezgini yarım yamalak çalışıyor, kapanıyor açılıyordu. Sürekli olarak 3-5 saniyede bir Windows gezgini açılıp kapandığından dolayı, ne bir uygulama başlatabiliyordum ne de bilgisayarı kapatabiliyordum. Zar zor birkaç saat sonra görev yöneticisini açmayı başarabildiğimde disk kullanımının %100e sabitli olduğunu fark ettim. Windows Gezgini'nin sürekli açılıp kapanmasından rahatsız olduğumdan dolayı da çalmasını sonlandırdım ve, disk kullanımım normalde olduğu gibi direkt %0-5 arasına sabitlendi. Yani elektrik gitmesi sonucunda Windows Gezgini'nde bir sorun olduğu belli. Düzeltmek için ne yapmalıyım?
Teşekkürler.

Geri yükleme yapar mısınız elektrik kesintisinden önce kaydedilmiş geri yükleme noktası varsa.
Ne olur ne olmaz önemli dosyalarınızı yedekleyin.

Artı -1 Eksi
Geri yükleme yapar mısınız elektrik kesintisinden önce kaydedilmiş geri yükleme noktası varsa.
Önyükleme yapmayı denedim ve önyükleme yaparken C: klasöründe sistem dosyalarında hata olduğunu söyleyerek, önyükleme yapamayacağımı belirtti. Muhtemelen tüm sorun buradan kaynaklanıyor.
Önyükleme için gereken hatanın ortadan kalkması için beni Windows tamı tamına 3 saat bekletti ve hâlâ önyükleme yapmama izin vermiyor. Gerçekten can sıkıcı.

Son düzenleme:
Elektrik gittiği zaman fişi direk çekin. Unutmayın elektriğin gitmesi değil, geri gelmesi sıkıntıdır. Düzensiz akım girmiş bilgisayara PSU'yu da aşmış anakarta müdahale etmiş. Bence format USB si ile diske girip verileri kurtarıp temiz kurulum yaptıktan sonra anakartın giriş çıkışlarını jakları falan hepsini kontrol edin. Hatta tüm parçaları işlemci dahil sökün anakartı yalın şekilde kasadayken fişler takılı değilken BIOS pilini çıkartıp güç düğmesine 30 sn basın sonra bırakıp tekrar 30sn basın içerideki elektriği de komple atsın.

Ondan sonra tüm parçaları takın sırayla temiz kurulum yapıp donanımları kontrol edersiniz. Yeni sistem ise şakaya gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…