"Elektrik gitse PC çöp" olayı nedir?

ege20

Decipat
Daha fazla  
Elektrikler gidince bilgisayar çöp oluyor diyorlar, BIOS güncellerken anlıyorum da bir kere gitti ve hiçbir şey olmadı PC'ye ama yine de gece yatarken PSU anahtarını kapatıyorum önlem alıp.

Şöyle eğer kalitesiz bir PSU kullanıyorsan elektrik gitmesine ya da dalgalanmasına bilgisayar çöp olabilir.

Elektrikler gidince bilgisayar çöp oluyor diyorlar, BIOS güncellerken anlıyorum da bir kere gitti ve hiçbir şey olmadı PC'ye ama yine de gece yatarken PSU anahtarını kapatıyorum önlem alıp.
Olay şu hocam. Ani elektrik kesintilerinden dolayı bilgisayarın bazı parçaları (SSD ve anakart gibi) zarar görebiliyor. Bunlar çok hassas elemanlar olduğu için statik elektrikle bile bozulabiliyorlar. Elektrik gidince bazı insanların bilgisayarlarının açılmama sebebide bu yüzden.

Hocam, power supply'in anahtarını gece kapatmaniza gerek yok. Çünkü zaten bilgisayar kapalı. Dediğiniz olay şu şekilde olabilir. Eski bilgisayarlar biraz sıkıntılıydı en ufak bir şeyde bozuyorlardi. Elektrik gidince bir anda güç kesileceği için böyle bir şey ortaya çıkmış olabilir. Ama yeni sistemler geliştiği için gönül rahatlığıyla bilgisayarınızı kullanabilirsiniz bir sıkıntı oluşmaz.

"Elektrik bir gitse PC çöp" lafının sebebi BIOS güncellemesi sırasında elektrik kesildiğinde genellikle anakartın brick olmasıdır. Anakartın brick olması demekte bilgisayarı komple kullanamamanız demek ama tabii ki bunun da bir çözümü mevcut. Bilgisayar camiasında özellikle BIOS güncelleme stresi meşhurdur.

Hocam, power supply'in anahtarını gece kapatmaniza gerek yok. Çünkü zaten bilgisayar kapalı. Dediğiniz olay şu şekilde olabilir. Eski bilgisayarlar biraz sıkıntılıydı en ufak bir şeyde bozuyorlardi. Elektrik gidince bir anda güç kesileceği için böyle bir şey ortaya çıkmış olabilir. Ama yeni sistemler geliştiği için gönül rahatlığıyla bilgisayarınızı kullanabilirsiniz bir sıkıntı oluşmaz.
Anakart olarak en iyi diye bildiğimden giriş segment için Asus Prime H610m aldım. İyi mi? (Yanlış kişiyi alıntılamışım)

Bu olaylar eskide kaldı. Artık PC donanımları bu kadar kalitesiz değil ve bu tip kesilmelere karşı firmalar önlem alıyor. Yine de biz de kendi önlemimizi almamız lazım sonuçta elektronik ürün her an her şey olabilir, bilinçli olmak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı