Elektrik harcaması nasıl hesaplanır?

Raxys

Decapat
Daha fazla  
Şimdi direk konuya geceyim. 650 watt bir bilgisayarım var boşta (sadece indirme işlemi sırasında) 60 watt harcıyor diyelim. Kafadan dedim tam bilmediğimden saatle carptım. 60 X 24 = 1440, onu da bir ayda 30 gün var desek 30 X 1440= 43200, bu da kW hesabından 43.2 kW. Güncel fiyatlar 1 kW 2 TL 89,42 TL ediyor. Kesin yanlış bana yardımcı olun gözünüzü seveyim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Doğru yapmışssınız hocam. Ama 43.2x2=86.4

Elektriğin sabit bir fiyatı yok, evin genel tüketimi de önemli. Düşük kademede fiyat farklı, evin toplam tüketimi yüksek kademeye geçmişse o kullanımda fiyat farklı. Bir de faturaya KDV ve "faturada gizlenmiş" başka maliyetler de ekleniyor. O yüzden kesin bir hesap yapmak zor.

Tam verimli olarak çalışmadığı için o hesaba ortalama %20 eklemeniz gerekir. En doğru sonuca prize takılan wattmetre ile ulaşabilirsiniz.

Tam verimli olarak çalışmadığı için o hesaba ortalama %20 eklemeniz gerekir. En doğru sonuca prize takılan wattmetre ile ulaşabilirsiniz.

Tam verimli derken tam olarak nasıl hocam?

Şöyle ki, prizden çektiğiniz güç, PSU içerisinde dönüştürülüyor ve bu esnada da kayıplar meydana geliyor.
Kaliteli güç kaynaklarında verimlilik yazar, örnek olarak %80-90 gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…