Elektrik kesintisi +80 sertifikalı bilgisayara zarar verir mi?

mertkcr111

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar yarın sınavım var diye ders çalışıyordum. Elektrik birden gitti ve bilgisayarım kapandı. Bir sorun olur mu? İçime kurt düştü yeni aldım bilgisayarımı PSU'yla alakalı bir şeyler görmüştüm +80 sertifikası varsa sorun olmaz diyorlardı. +80 sertifikası var PSU'nun.

PSU'nuzun modeli nedir? +80 sertifikası PSU'nuzun kaliteli olduğu anlamına gelmez ve ayrıca elektrik kesintilerinden çok elektriğin gelmesinde problem oluyor. Dengesiz akım gelirse ve PSU'nuz kalitesizse kötü olur.

Şans meselesi. Psu ne kadar kaliteliyse zarar görme ihtimali o kadar azalır. Elektrik gittiğinde psu yu varsa anahtarından yoksa prizden kapatın her ihtimale karşı önlem amaçlı.

PSU'nuzun modeli nedir? +80 sertifikası PSU'nuzun kaliteli olduğu anlamına gelmez ve ayrıca elektrik kesintilerinden çok elektriğin gelmesinde problem oluyor. Dengesiz akım gelirse ve PSU'nuz kalitesizse kötü olur.

FSP markasının 750W'lık bir PSU'su 80+ Bronze'du sanırsam.

PSU'nuzda aşırı akım koruması, aşırı sıcaklık koruması ve aşırı gerilim koruması var. Sorun olacağını sanmam.

Teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız.
Şans meselesi. PSU ne kadar kaliteliyse zarar görme ihtimali o kadar azalır. Elektrik gittiğinde PSU'yu varsa anahtarından yoksa prizden kapatın her ihtimale karşı önlem amaçlı.

PSU'yu arkadan kapattım sonra fiştende çektim PSU'yu aşağıya link olarak koydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…