Elektrik kesintisi sonrası bilgisayar açılmadı

12811

Megapat
Forumun Hafızası
Makaleler
24
Merhaba. Az önce video izlerken İtopya'dan almış olduğum DRAX-2400G APU sistemim, 1 saniye süren hızlı bir elektrik kesintisi sonrasında, bilgisayar kullanılamaz hale geldi. Acaba aşırı voltaj yemekten dolayı güç kaynağı mı yandı? Umarım diğer bileşenlere zarar gelmemiştir. Ben babamı erkenden uyardım dedim ki; "Power Boost güç kaynağı, eninde sonunda yanacak veya sistem bileşenlerine zarar verecek. Güç kaynağını şimdiden değiştirelim" diye. Babam sistemin sorunsuz çalıştığını görünce buna gereğin olmadığını öne sürüyordu...

Ayrıca bilgisayar açılamaz iken, yani tamamen kapalı iken, nasıl oluyorda faremin ışıkları hala yanabiliyor? Klavyede ise tık yok.

Not: Kasanın arkasını çevirdim ve güç kaynağındaki güç kablosunu çıkardım ve biraz bekledim. Ardından güç kablosunu tekrar taktım ve şu an bilgisayar açıldı... Ancak yine de Power Boost güç kaynağına güven olmaz. Güç kaynağı neden böyle yaptı bilmiyorum. 15 Dakika uğraştım, bilgisayar hiç açılmadı. Güç kablosunu söküp, yeniden takınca anca açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Az önce video izlerken İtopya'dan almış olduğum DRAX-2400G APU sistemim, 1 saniye süren hızlı bir elektrik kesintisi sonrasında, bilgisayar kullanılamaz hale geldi. Acaba aşırı voltaj yemekten dolayı güç kaynağı mı yandı? Umarım diğer bileşenlere zarar gelmemiştir. Ben babamı erkenden uyardım dedim ki; "Power Boost güç kaynağı, eninde sonunda yanacak veya sistem bileşenlerine zarar verecek. Güç kaynağını şimdiden değiştirelim" diye. Babam sistemin sorunsuz çalıştığını görünce buna gereğin olmadığını öne sürüyordu...

Ayrıca bilgisayar açılamaz iken, yani tamamen kapalı iken, nasıl oluyorda faremin ışıkları hala yanabiliyor? Klavyede ise tık yok.

Not: Kasanın arkasını çevirdim ve güç kaynağındaki güç kablosunu çıkardım ve biraz bekledim. Ardından güç kablosunu tekrar taktım ve şu an bilgisayar açıldı... Ancak yine de Power Boost güç kaynağına güven olmaz. Güç kaynağı neden böyle yaptı bilmiyorum. 15 dakika uğraştım, bilgisayar hiç açılmadı. Güç kablosunu söküp, yeniden takınca anca açıldı.

Akım korumalı priz kullanabilirsin aynı şey bende de oldu ama maalesef benimki dönüştürücü mü falan da yaktı PSU akım korumalı prize geçtim.
Ama kesinlikle PSU değiştir ben şu an değiştiremiyorum o yüzden PC'yi güç tasarrufu modunda kullanıyorum yoksa mavi ekran alıyorum.

Anladığım kadarıyla sorun statik elektrik birikimi. Fişi çekip bir süre bekledikten sonra açılmasından bunu anladım. Her bilgisayarın başına gelebilir. Endişelenecek bir durum olmadığını düşünüyorum.

Akım korumalı prizin mantığı bir varistor. Varistör yüksek voltajran korur düşük değil. Düşük voltaj da baş belası olur. Sistemin geri kalanına elektrik geliyorsa psu sağlam veya 12V soketlerinden elektrik gelmiyor. Elektrikten anlar mısınız?

Benim de bilgisayarimin ekran kartı yandı elektrik kesintisi sonrası onun için söylüyorum ama bu sitedeki herkes herkes in bir yanlışını arıyor bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.

Ben yanlışınızı arasaydım bazı 3 IQ lu arkadaşlar gibi gülücük emojisi atar bir daha o konuyada bakmazdım sadece düzeltiyorum sizi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı