Elektrik Kesintisinde Sistem Yanar Mı?

Harry Ahmet

Hectopat
Sistemi topladım sadece monitör kaldı ve onunda siparişini verdim pazartesi elimde olacak. Tecnopat'ın rehber videolarına bakarak birleştireceğim. Herhangi bir elektrik kesintisinde parçaların yanma ihtimali var mı? Veya birleştirirken PSU bağlantılarından birisi gevşek veya tam oturmamış ise o parça yanar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim evimde haftada bir elektrik kesiliyor ara sırada ani elektrik kesintileri oluyor 6 yıldır bir şey olmadı ama, sana olmayacağı anlamına gelmez. İçine su serptiysem ne mutlu bana.

H310M-D anakarta sahibim. 5X prodection III özelliği mevcut.

Akım koruyucu priz alın garanti olsun. Prime anakartlarda zaten dediğiniz özellik var. Yine de garanti olsun sisteme yazık olmasın. PSU Everest falan ise zaten direkt patlar.

Gevşek olursa güç gidişinde kararsızlık olabileceğinden çalışmayabilir. Yanma gibi bir durum olmaz. Elektrik kesintilerine önlem almak için akım koruyuculu priz tercih edin. Çok çok aşırı kesiliyorsa UPS de alınabilir ama ayda yılda 1 kesiliyorsa gerek yok.

Dandik bir priz ile elektrik kesintilerinde ve dalgalanmalarda, bileşenlerin her ne kadar koruması da olsa zarar görme ihtimali vardır.

Akım koruyucu priz alın garanti olsun. Prime anakartlarda zaten dediğiniz özellik var. Yine de garanti olsun sisteme yazık olmasın. PSU Everest falan ise zaten direkt patlar.
Arkadaş gayet doğru demiş. Everest patlar...

Akım koruyucu priz alın garanti olsun. Prime anakartlarda zaten dediğiniz özellik var. Yine de garanti olsun sisteme yazık olmasın. PSU Everest falan ise zaten direk patlar.
High Power 500W 80+. Evet almayı düşünüyorum.

Genelde birşey olmuyor tesisat güvenliyse.
Ancak topraklama olmayan tesisat ve prizlere güvenmeyin.

Akım korumalı priz alın en azından.
Kesinti sonrası bir anda gelen akım yüksek olursa zarar verme riski var.
Kesinti olduktan 1 2 sn sonra gelen akım çok tehlikeli olabiliyor.

Önemli olan tesisat ve aracı olan çoklu priz kullanımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…