Elektrik yolundan Ethernet kablo çekmek

arandur

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, arkadaşlar ben dublex evde oturuyorum. Bilgisayar 2. katta bir odada, modem ise birinci kat girişte. Şimdi ben normalde elektrik prizinden internet alıyorum. Kaybım var ama çok da önemli değil yalnız sanırım ping fazla. 140 civarı.

Dolayısıyla ben modemden Ethernet hattı çekmek istiyorum ama arada verdiven ve odalar var. Acaba modemin oradaki prizin arkasından Ethernet kaplosunu duvarın içinden elektrik hattı yanından odaya kadar getirebilir miyim? Elektrikçiler bunu yapabilir mi?

Modemin üstünde sigorta var. Oradan hemen varsa üst kata çıkabilir yoksa bayağı bir metre kablonun gitmesi gerekecek.

Yapan bilen var mı acaba?

Elektrikci yapar o prizlerdeki kablolar biliyosun yuvarlak boru icinden geciyor. O prizdeki elektrigi iptal edip icindeki kablonun bir ucuna internet kablosunu bagliycak oteki tafatan cekecek gelecek.

Fiber kabloysa iş zor.

Hocam o prizi iptal etsen yani elektrik geçmedigine emin olursan. Sende yüzde yüz yaparsın çok basit.

Hocam bir zamanlar çok araştırmıştım bunu. Elektrik ve telefon kabloları ev içi tesisatında küçük borular ile geçiriliyor. Bunu elektrikçiler aparatlar ile birlikte yapıyor fakat bahsettiğiniz yere dediğim tesisattan olması gerekiyor.

Güzel bir trikmiş, normal Ethernet kablosu. Ama sonra elektriği bağlayabilir di mi o prize?

2 gün önce elektrik dersinde elektrik kablolarının internet hızını etkilediğini duymuştum. Tavsiye etmem.

Boru var biliyorum. Ev tadilat gördü baya bir yeri tekrar yapıldı ama o zaman bu ping olayı aklıma gelmedi. Tecrübe işte.

Güzel bir trikmiş, normal Ethernet kablosu. Ama sonra elektriği bağlayabilir di mi o prize?
Hocam bu elektrikçinin işine bağlı bir de kablonun kalınlığı önemli. Eğer evinizde düz telefon hattı varsa oradan bağlayabilirsiniz.

2 gün önce elektrik dersinde elektrik kablolarının internet hızını etkilediğini duymuştum. Tavsiye etmem.
Zaten o yüzden ethente kablosu geçireceğim. Elektrik hattı günü kurtarıyor ama oyunda olmuyor.

O borular kalın borular. Bildiğin horyum gibi içine baş parmağın sığıyor.

Kabloda sığar istediği kadar zig zag kıvrım olsun.

Temel nokta sökecegin tesisat kablosunun bir ucuna internet kablosuna fiziksel olarak bantla bagla. Öteki uçtan çekince gelecektir

Ama oda çok uzakta, yani kabloyu bağladım diyelim benim odadan çekince bambaşka bir hattı sökmeyeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…