Elektrik yolundan Ethernet kablo çekmek

Güzel bir trikmiş, normal Ethernet kablosu. Ama sonra elektriği bağlayabilir di mi o prize?
olur sadece hattın içi sıkışık olur ama plastik olduğu için sorun olmaz. Sadece prize giderken o dış kısım varya plastik çerceve oraya internet kablosunun gecegi sekilde serce parmak kadar kerpetenle penseyle kesecek boylelikle duvarla priz sıkşmış olmaz. İcteki kanala girdimi kablo gerisi kolay.

Ama oda çok uzakta, yani kabloyu bağladım diyelim benim odadan çekince bambaşka bir hattı sökmeyeyim?
evin herhangi bir tesisat projesi var mı ? Hocam o senin evdeki prizlerden bitanesi yukaridakiyle ortak.

Onları tespit ettinmi içinden soktun mu çıkar. Ama dedidigin ihtimal olmaz. Baska hat sokemessin hepsi asagidaki gibi siyah borular gibo ayri hatlardan gidiyor. Yine de dogru diyorsun kendin yapma ama istediğin basit her turlu olur. Yokuşa sürmeyen dürüst birini bulurdan 15 20dk sürmez.

Dosya Ekleri

• images-1370.jpeg
    63,3 KB · Görüntüleme: 145
  • images-1369.jpeg
    67,6 KB · Görüntüleme: 135
  • images-1368.jpeg
    38,6 KB · Görüntüleme: 130
Mantığı anladın sanırım çavuş.

Yani o çıkartmak istediğin prizin bir iki ucu var biri senin istedigin yerde digeri de modem kablosunu sokacagin yerde onu bulman lazim.

Mantığı anladın sanırım çavuş.

Yani o çıkartmak istediğin prizin bir iki ucu var biri senin istedigin yerde digeri de modem kablosunu sokacagin yerde onu bulman lazim.
Elektrikçi geldi, yaparız ama tüm kabloları çekip, sonra yeni kabloyu da ekleyip tekrar göndericez yoksa tek kablo oradan yürümez dedi.

Elektrikçi geldi, yaparız ama tüm kabloları çekip, sonra yeni kabloyu da ekleyip tekrar göndericez yoksa tek kablo oradan yürümez dedi.
Neden yürümüyor hocam hepsi aynı borudan mı gidiyormuş sebebini söyledi mi ?

Sigorta kutusunda mı bir ucu ?

Neden yürümüyor hocam hepsi aynı borudan mı gidiyormuş sebebini söyledi mi ?

Sigorta kutusunda mı bir ucu ?
Borular küçük, en fazla 5 kablo geçer zaten en az 3 kablo vardır dedi. Tüm kabloları çekicez sonra yenisini ekleyip paket yapıp öyle tekrar süsrücez dedi. Evet sigorta kutusundan başlayacağız, modem hemen kutunun altınca.

Şahsen bu işlemden sonra elektrik hattı zarar görür mü diye korkuyorum, çalışan şeye dokunmak çok da alışkanlığım değildir.

Son düzenleme:
En iyisi hocam girişme.

Merhaba, aynı tipte evde oturuyoruz ve mümkün. Biz asansör boşluğundan çekerek duvarın arkasından prizime getirdik. Kötü bir görüntü bile oluşmadı yalnızca duvarı deldik ve priz taktık o kadar, ethernet kablosunu taktım kasaya kullanıyorum, modem şuan üst katta.

Sağ olasın. Deneyeceğim ya. Ne olacak? Ara sıra Online oyun oynayayım diyorum, lag bitiriyor beni, sinir basıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…