Elektrikler gidip geldiğinde bilgisayarda anlık donma

MKY1760

Femtopat
Daha fazla  
Elektrikler gitti ve geldiğinde FPS drop gibi donmalar yaşamaya başladım. Bir sekme açınca falan görev yöneticisinden baktığımda işlemcinin herhangi bir işlem yapmaya çalıştığımda %100'e çıktığını gördüm. Sorun nedir acaba?

Arkada ekran kartını %100 kullanacak ne var ki? Ekran görüntüsü atar mısın?

Ekran kartımı değil zaten GPU %100 kullanılıyor 3D yüzünden gözüküyor bu bir anda oluyor örneğim Alt Tab atarken ya da bir sekme açarken oluyor.
1621859133166.png

Ekran kartımı değil zaten GPU %100 kullanılıyor 3D yüzünden gözüküyor bu bir anda oluyor örneğim Alt Tab atarken ya da bir sekme açarken oluyor.
1621859133166.png

Bir de şimdi fark ettim CPU 0,79 GHz'e inmiş normalde 2 üstündeydi.

Ekran kartımı değil zaten GPU %100 kullanılıyor 3D yüzünden gözüküyor bu bir anda oluyor örneğim Alt Tab atarken ya da bir sekme açarken oluyor. Eki Görüntüle 1038731

Bir de şimdi fark ettim CPU 0,79 GHz'e inmiş normalde 2 üstündeydi.
İşlemler sekmesinine gel. CPU yazan kolon(sütun)a tıkla, eğer %0-1 yazan işlemler sıralanır ise bir daha tıkla. O zaman en çok işlemci kullanan işlemden en az işlemci kullanan işleme doğru sıralayacak.

Aynısı GPU için yap ve ekran görüntülerini at. Boşta o kadar GPU kullanımı mantıklı değil.

Birde, işlemci yük altında değilken frekans düşmesi normal bir şey.

İşlemler sekmesinine gel. CPU yazan kolon(sütun)a tıkla, eğer %0-1 yazan işlemler sıralanır ise bir daha tıkla. O zaman en çok işlemci kullanan işlemden en az işlemci kullanan işleme doğru sıralayacak.

Aynısı GPU için yap ve ekran görüntülerini at. Boşta o kadar GPU kullanımı mantıklı değil.

Bir de, işlemci yük altında değilken frekans düşmesi normal bir şey.

1621860485236.png

1621860504247.png

Bir şey yapmaya çalıştığımda aniden çıkıyor bu GPU anlamadım.

Yani, bir sorun yok diyor yüksek GPU kullanımının.

3D de sıkıntı var zaten performansa baktığımda 3D yiyor sadece ama neden yandımı ya da başka bir şey mi oldu hiçbir fikrim yok belki bilen olur diye forum açtım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı