Arkadaşlar gezen tavuk yumurtacılığı için fizibilite çalışmaları yapmaya başladım. Kısmet olursa önümüzdeki yıllarda kolları sıvamak istiyorum fakat birçok üzerinde durmam gereken nokta var. Bunlardan bir tanesi enerji konusu. Kümes için 100 metrekare çadır düşünüyorum. Çadır izocamlı olacak fakat yine de ısıtma gerekir. Isıtıcı haricinde elektrik ihtiyacım kesinlikle olacağı için güneş paneli sistemi kurmak gerekli. Güneş paneli kesin kuracağım için kışın ısıtmasını da onunla yapmak fikri aklıma geldi. Lakin bu sistemlerden pek anlamadığım için yardıma ihtiyacım var. Şimdi ben tam emin olmamakla birlikte bir hesap yaptım. Bu hesaplar aşağıda linkini bırakmış olduğum ürünlerin enerji üretimi ve tüketimi üzerine oldu.
Kendi Elektriğinizi Kendiniz Üretin! Güneş panerlleri en uygun fiyatlar ve peşin fiyatına taksit imkanıyla Online Enerji Marketinizde! Ücretsiz Kargo! www.enerjimar.com
enerjimar.com
UFO S/1900 W Duvar Tipi Isıtıcı - Termostatlı modelini UFO resmi web sitesinden, orijinal ürün garantisi ile satın almak için tıklayınız.
Güneş paneli benim hesabıma göre 410W X 7 (saat) = 2,87 kW'lık güç üretcek. (7 saat Türkiye'nin ortalama güneşlenme zamanıymış.)
Isıtıcı ise 1900W X 24 (saat) = 45,6 kW enerji harcayacak. ( ısıtıcı termostatlı, günde ne kadar çalışacağını hesaplayamadığım için tam gün olarak hesaba kattım)
Öncelikle hesaplarım doğru mudur? Günlük 45,6 kW tüketim tabii ki çok fazla ama ısıtıcı ne kadar çalışır bilemiyorum. Örnek olarak koydum. Bu ısıtıcıdan 5 tanesine ihtiyacım olacaktır.
Diyelim ki bu ısıtıcıdan 5 tane kullandım. Benim kaç tane panele ihtiyacım var. Ne kadarlık aküye ihtiyacım var. Tabii elektrik kullanan başka sistemler de olacak, örneğin ışıklandırma, havalandırma için 25 cm en az 2 tane fan ve güvenlik için kamera sistemi.
Sizce ısınma için bunu yapmak mantıklı mı? Yapılırsa nasıl yapılır? Sanki bana maliyetleri çok arttıracak bir yol gibi gözüktü. Sebebi ise elektrik harcamasını tam olarak kestirememem. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.