Elektrikli motor ile ehliyetsiz kaza yapmak

tolga1034

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dün akşam 11 civarında kaza yaptım. Yeşil ışık bana yanıyordu karşı tarafa da yanıyordu. Şöyle bir şey var ya düz gidecekti ya da sağa dönecekti o sola döndü U dönüşü yapılmaz yolda U dönüşü yaptı. Bende arabaya çarptım ama araba yerinde bile durmadan kaza anından uzaklaştı. Benim araba ehliyetim var ama ayrıyeten de A ehliyetine yazıldım ama daha alamadım ay sonunda sınavım var. Bu durumda ehliyetsiz olduğumdan kaynaklı haklı iken haksız duruma düşer miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün akşam 11 civarında kaza yaptım. Yeşil ışık bana yanıyordu karşı tarafa da yanıyordu. Şöyle bir şey var ya düz gidecekti ya da sağa dönecekti o sola döndü U dönüşü yapılmaz yolda U dönüşü yaptı. Bende arabaya çarptım ama araba yerinde bile durmadan kaza anından uzaklaştı. Benim araba ehliyetim var ama ayrıyeten de A ehliyetine yazıldım ama daha alamadım ay sonunda sınavım var. Bu durumda ehliyetsiz olduğumdan kaynaklı haklı iken haksız duruma düşer miyim?
Araba ehliyeti ile elektrikli motor sürebiliyorsun diye biliyorum B ehliyet M ehliyeti kapsadığı için. Yanlış mı biliyorum? Haksız duruma düşmezsin bence.

Haksız duruma düşersin, ama bence bu iş senine lehine olmuş. Eğer sigortan yoksa adamın bütün zararını cebinden karşılamak zorunda kalırdın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı