Elektrikli Scooter'a çakar takılırsa sorun olur mu?

Canwq

Centipat
Daha fazla  

Dosya Ekleri

• 1649533826936.png
    147,3 KB · Görüntüleme: 108
Tahminimce bir şey olmaz. Tabii geceleri insanların gözünü alabilecek şekilde çok parlamıyorsa.

Kanunda mavi, kırmızı yanan bu lambaları kullanmak yasak. İçerisinde farklı renklerle yanan modeller var kullanabilirsiniz. Arka da kırmızı, önde ise beyaz kullanmanız gerekir. Kazaya karıştığınızda özellikle akşam karanlığında reflektör ve taşıtların sizi görebileceği buna benzer ekipmanlar aranır. Yoksa zaten direk suçlusunuz. Bunuda bahsetmiş olduğum şekillerde kullanın.

Ayrıca arka için lümeni yüksek modeller tavsiye ederim. Görselde ki lamba 20 lümen civarı olur.

Tahminimce bir şey olmaz. Tabii geceleri insanların gözünü alabilecek şekilde çok parlamıyorsa.
kırmızı mavi yasak yazıyor sitelerde scooterda kırmızı mavi yapsam bi sıkıntı olur mu
ama bu scooter sonuçta 30 km basıyor yani

Tahminimce değil de 2918 numaralı kanunun 28 maddesine göre emniyet, jandarma ve sahil güvenlik araçlarının rengine sahip ayırıcı işaretler kullanmak, aracın, aykırılık giderinceye kadar trafikten men edilmesine sebep olmaktadır.

Aynasızın birine denk gelirseniz kabahatler kanununa göre oda basar. Yasak.

Peki ışığın metresi az ise bir sıkıntı olur mu bir tane buldum. Kırmızı ışık (15lm), mavi ışık (10lm)
kırmızı beyaz çakar ceza yer mi?
kırmızı beyaz yapsam ceza yer miyim?

Son düzenleme:
Peki ışığın metresi az ise bir sıkıntı olur mu bir tane buldum. Kırmızı ışık (15lm), mavi ışık (10lm)
Kaç lümen olduğunun bir önemi yok. Bu konu ile ilgili kimse size sorun olmaz diyemez. Belki günün 23 saati gezersiniz umursamazlar fakat birinde aynı olmaz. Yılda bisiklet ile en az 15 bin km yol yapıyorum. Aynı lambaları gece, gündüz bende kullanıyorum. O yüzden dediklerimi dikkate alın. Kullanmanız gereken lambalar kırmızı (arka) ve beyaz (ön).

Kırmızı beyazda sıkıntı yok yani
Bu iyi midir acaba?
sanırım buldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…