denizyagizyayla
Centipat
Daha fazla
Elektro-akustik gitarda efektlerle çalmak falan istiyorum. Ses kartı ile bilgisayara bağlamak mı daha iyi olur yoksa amfi almak mı? Benim kendi araştırdığım kadarıyla ses kartı daha cazip geldi ama emin olamadım, çok bilgim yok. Bir de sanırım amfi alırsam ekstra efekt pedalları almam gerekiyor ama ses kartı alırsam bilgisayarda halledebiliyorum. Ama dediğim gibi emin olamadım, sormakta fayda var.
Elektro-akustik gitarda efektlerle çalmak falan istiyorum. Ses kartı ile bilgisayara bağlamak mı daha iyi olur yoksa amfi almak mı?
Bir de sanırım amfi alırsam ekstra efekt pedalları almam gerekiyor ama ses kartı alırsam bilgisayarda halledebiliyorum. Ama dediğim gibi emin olamadım, sormakta fayda var.
Kayıt falan almak istiyorsanız ses kartının yanında amfi de şart.
Dümdüz elektro ile çalmak istiyorsanız iyi bir Marshall amfi işinizi görür.
Neden kayıt almak için ses kartının yanına amfi de şart?
"Elektro" yazdıkları için bunun elektro gitar gibi ses çıkartacağını üşünüyor olabilir misiniz? Çünkü bu bir Akustik gitar.Elektro-akustik gitarda efektlerle çalmak falan istiyorum. Benim kendi araştırdığım kadarıyla ses kartı daha cazip geldi ama emin olamadım,
Mantıksız zaten gitarı bilgisayara girdiğiniz anda bir sürü plug in vb açabiliyorsunuz nasıl kullanılacağını anlamak yarım saat bile almaz. Zaten akustik gitar kaydı hakkında konuşuyoruz en fazla ne kullanacaksınız ki? Biraz reverb, delay belki de chorus bunları kullanmayı anlamak o kadar da zor değil.Çünkü amatör kişiler amfiden duyduğu sesle kaydetmeyi daha pratik ve basit buluyorlar.
Kayıt falan almak istiyorsanız ses kartının yanında amfi de şart, dümdüz elektro ile çalmak istiyorsanız iyi bir Marshall amfi işinizi görür.
Mantıksız zaten gitarı bilgisayara girdiğiniz anda bir sürü plug in vb açabiliyorsunuz nasıl kullanılacağını anlamak yarım saat bile almaz. Zaten akustik gitar kaydı hakkında konuşuyoruz en fazla ne kullanacaksınız ki? Biraz reverb, delay belki de chorus bunları kullanmayı anlamak o kadar da zor değil.
Akustik gitarlar ve akustik enstrümanlar mikrofon ile kaydedilirler. Line, yani kablo ile ses kartına bağlanmazlar, çünkü çıkan ses vasat olur.
Amfi zaten bu konu ile ilgisi olmayan bir şey.
Size aktardığım kendi tecrübem değildir. Müzik ve kayıt teknolojileri alanında olanların / çalışanların gayet iyi bildiği üzere akustik estrümanlar akustik ortamlarda kaydedilirler.Elbette mesleğiniz bu iyi bilirsiniz fakat niçin elektro akustik gitarlar ses kartı ile kayıt edilmiyorlar bunu anlamış değilim.
Şimdi iki konu var.Alsında benim orada kastettiğim Roland Cube benzeri hem mikrofon hem de gitar girilebilen ve sokak performanslarında kullanılan tipte amfilerdi.
Size aktardığım kendi tecrübem değildir. Müzik ve kayıt teknolojileri alanında olanların / çalışanların gayet iyi bildiği üzere akustik estrümanlar akustik ortamlarda kaydedilirler.
Enstrümanın içindeki bir mikrofon size enstrümanın doğal tınısını değil; sadece titreşimleri ve abartılı frekansları iletir. Dışarıdan mikrofonla kaydedilmeleri gerekiyor.
Şimdi iki konu var.
Birincisi; konuyu açanın kafasının karışık olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen/kuvvetle yüksek ihtimallepedallar falan dediğine de göre, gitardan elektrogitar gibi sesleri çıkartabileceğini düşünüyor. Konuyu anlamamışsa; sizin amfi önermeniz ona belki gereksiz bir masraf yaptırtacak.
İkincisi; Roland cube ya da başka bir markanın "akustık" amfisi kullanılmalı. normal gitar amfileri bu empedansta çalışmaz.
Akustik amfilerinde iki opsiyon olur. Bir line, diğeri ise mikrofon girişleri. Yine yukarıda açıkladığım gibi, bu amfilere gitarı mikrofon ile bağlarsanız daha doğal ses ile çalışır ve daha iyi duyurabilirsiniz. Elinizde 80 100 bin TL'lik bir takamine, Mart'in gibi yüksek kalitede elektroniğe sahip bir amfi yoksa (bu arada yine o kalitedeki gitarlar mikrofonla kaydedilirler) line seçeneği size sadece günü kurtarır. Giriş seviyesi amfilerin iç mikrofon mekanizmasından bir şey beklemeyin.