Elektro Gitara Başlamak

İnternetten arkadaşların dediği gibi yapabilirsiniz. Ben ilk temeli belediyenin kursunda klasik gitar ile atmıştım. Son çare olarak limon kasa bir klasik alıp gidip deneyebilirsiniz. Çok maliyetli olacağını sanmıyorum.

Elektro gitar ile klasik gitar farklı şeyler. Ancak klasikle başlarsa temel müzik eğitimini almış olur

Biliyorum uygun klasik gitarlar var ama şuan çalışmıyorum ve işte bulamıyorum kendi mesleğimde Her neyse elimde bunlar var artık Selim Hocadan öğrenicem baya tecrübeli birisyimii, biraz hakkında araştırma yaptım. Bu arada tekrar soruyorum elektro teli alacağım ama kalınlıkları var bende bilgi sahibi değilim. Hangisini önerirsiniz?

Öncelikle merhaba uzun yıllardır gitar çalıyorum önce hobi olarak daha sonra işe döküldü şuan ikisi karışık ilerlemekte. Hocalıkta yapmaktayım sana tavsiye olarak öncelikle klasik gitarda başlaman ucuz yollu bir adet klasik gitar alarak parmak hareketlerini geliştirmen akorları müzik kulağını ve ritm duygunu. Bu süreç yaklaşık 3 ay kadar devam etmekte daha sonra electro gitara geçip elektro gitar teknikleri öğrenmen lazım Power akord Mute perde vs. Öğrencilerimde gördüğüm ilk şey ne zaman şu parçayı çalarım ne zaman çalacağım oluyor bunu yapma genellikle dinlediğiniz parçalar yıllarca bu işin eğitimini almış ve pratiğini yapmış insanlar tarafından çalınıyor aynı şekilde çalmanız neredeyse orta seviye biri için bile imkansızken yeni başlamış biri olarak daha basit parçalara yönelik bol bol parmak egzersizi yapın önce klasik gitarda parmakla başlayın telleri tanıyın daha sonra penaya geçin pena tekniklerini öğrendikten sonra elektroya geçin.

Elektro gitar ile klasik gitar farklı şeyler. Ancak klasikle başlarsa temel müzik eğitimini almış olur

Haklısınız çok farklı şeyler Ama en azından gitarın ne olduğunu, nasıl çalınacağını öğrenmek ve bu konuda öz güveni geliştirmek için iyi bir yol olabilir

Hocam yeni başladığın için belki ince tel daha iyidir o konuda pek bilgim yok ama ben 9.46 kullanıyorum pek hoş değil. 10.46 deneyebilirsin. Bu arada teller çok pahalı artık

Her enstrüman, tekrar söylüyorum istisnasız her enstrüman çok fazla çalışmayı, pratik yapmayı ister. Eğer çalışmazsan bir kaç parça çalmanın dışına çıkamazsın. Onlar da nasıl denir polifonik gibi olur. Selim Işık da sana yetmeyecektir. Sen şimdiden biraz başla sonradan zevk alınca gerçek zamanlı ders almak isteyeceksin. İlk başlar çok sıkıcıdır haberiniz olsun. "Bir hevesti, aldım pişman oldum" olayı yapmayın. Çok sıkılacaksınız, bırakmayın. Devam edin.

Dostum nota ve gam bilgin olmadığı için sana öncelikle tab nedir tab okuma nedir bunları öğrenmeni tavsiye ederim daha sonra bilgisayarına guitar pro programini indirmeni ve calmak istedigin sarkilari xx guitar pro seklinde aratip belli basli sitelerden indirmeni öneririm. Bunlari yaparsan gerisi bol pratik ile cözulur. Daha sonra gam ve nota ögrenebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…