Elektro gitara geçmeli miyim?

efe.varoll

Decapat
Arkadaşlar ben 4 senedir klasik ve akustik gitar çalıyorum ama artık belli şarkılarda tatmin etmiyor. Manga, Duman, Seksendört, model tarzı müziklerde istediğim sesleri alamıyorum. Yazın elektro gitara geçmek istiyorum. Pena kullanmayı bilmiyorum, nasıl öğrenirim? Bir de başlangıç için ucuz ama fena da olmayan solak (evet solağım) bir elektro gitar önerir misiniz? Amfi olarak bende 2+1 ses sistemi var, ona mı takmalıyım yoksa AUX girişi olan bir ses sistemi mi lazım. Sizce geçmeli miyim? Klasik ve akustikte hocalık seviyesindeyim her türlü şarkıyı çalabiliyorum, soloda biraz yavaşım ama elektroyla geliştirip hepsini bir yürütmek istiyorum. Profesyoneller veya gerçekten deneyimli olanlar yazarsa sevinirim. Ellerim artık acımıyor tellere basarken, sorun yok, rahat olabilirsiniz o konuda. Cidden ellerim acımıyor. Teşekkürler

Pena kullanmayı bilmiyorum, nasıl öğrenirim?
Okuma yazmayı nasıl öğrendiyseniz öyle. Öğrenmenin belli bir yolu yok. Pratik yapacaksın.
Bir de başlangıç için ucuz ama fena da olmayan solak (evet solağım) bir elektro gitar önerir misiniz?
Bütçenizi bilmezsek öneri yapamayız.
Amfi olarak bende 2+1 ses sistemi var, ona mı takmalıyım yoksa AUX girişi olan bir ses sistemi mi lazım?
Bence ikisi de değil. Çünkü bahsettiğiniz iki yöntemle de sadece gitarın sesini alacaksınız. Elektro gitarlar için özel amfiler yapılmasının sebepleri var. Üstünde gitar tonu için önemli efektler bulunuyor. Bütçenizi belirtirken bunu da dikkate alın.
Klasik ve akustikte hocalık seviyesindeyim her türlü şarkıyı çalabiliyorum.
Hocam bir şey diyeceğim ama lütfen yanlış anlamayın. Bu cümleyi kurarken sanıyorum şarkıların ritimlerinden bahsediyorsunuz. Düz akor geçişleri ve sağ el (size göre sol el) hareketini kastediyorsunuz. Elektro gitar tam olarak böyle değil. Solo çalmak ve hız elektro gitarda daha önemli.

İki elim de gayet hızlı o konuda sorunum yok. Sadece ritim değil solodada başarılıyım. Bütçem de amfi + elektro gitar için maximum 1100TL.

Burada böyle demişsiniz, o yüzden bir açıklama yapma gereği duydum.

MG15CD ile GRG170DX öneririm.
teşekkürler zaten biraz ertelenecek gibi duruyor. zaten. Acaba akustik gitar telleriyle ilgili bilginiz var mı? Diğer bir konum onunla ilgili çünkü yardımcı olursanız sevinirim.

Konunuzu önceden görmüştüm, normalde mesaj atacaktım fakat arkadaş zaten benim önereceğim teli önermiş, o yüzden mesaj atma gereği duymadım. O tele alternatif olarak Ernie Ball markasının bütçenize uyan bir modelini tercih edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…