Elektro gitara yeni başlayan birine öneriler

dumduzefe

Centipat
Daha fazla  
Elektrogitar kullanan insanlar, elektro gitarla cover'lanmış her türden şarkı — özellikle Şebnem Ferah, Müslüm Gürses, Duman falan… Öncelikle tecrübelerimden ve ufaktan neden başlamak istediğimden bahsetmek istiyorum:

1. sınıfta, yaklaşık 8 sene önce sade gitar dersleri aldım; yaklaşık 4–5 ay kadar okul çıkışı etütte. Ama çocuk aklı işte, sadece hafif gitar tutuşu falan, yani çok ufak bir tecrübem var. Bu sene liseye geçiyorum ve bir hobi edinmek istedim. Elektro gitarlar çocukluğumdan beri ilgimi aşırı çekiyor. Liseye de hazır başlamadan, “neden olmasın?” dedim.

Sorularıma geçiyorum, teşekkür ederim okuduğunuz için:

Başlangıç için nasıl bir gitar almalıyım?
Ve bu bahsettiğim Şebnem Ferah gibi büyük sanatçıların parçalarını tek başıma odamda nasıl öğrenebilirim? Günde 1–2 saat ayırırım, çok hoşuma giderse belki 3–4 saat bile olur.

Hangi gitarla başlayıp nasıl öğrenmem lazım?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrogitar kullanan insanlar, elektro gitarla cover'lanmış her türden şarkı — özellikle Şebnem Ferah, Müslüm Gürses, Duman falan… Öncelikle tecrübelerimden ve ufaktan neden başlamak istediğimden bahsetmek istiyorum:

1. sınıfta, yaklaşık 8 sene önce sade gitar dersleri aldım; yaklaşık 4–5 ay kadar okul çıkışı etütte. Ama çocuk aklı işte, sadece hafif gitar tutuşu falan, yani çok ufak bir tecrübem var. Bu sene liseye geçiyorum ve bir hobi edinmek istedim. Elektro gitarlar çocukluğumdan beri ilgimi aşırı çekiyor. Liseye de hazır başlamadan, “neden olmasın?” dedim.

Sorularıma geçiyorum, teşekkür ederim okuduğunuz için:

Başlangıç için nasıl bir gitar almalıyım?
Ve bu bahsettiğim Şebnem Ferah gibi büyük sanatçıların parçalarını tek başıma odamda nasıl öğrenebilirim? Günde 1–2 saat ayırırım, çok hoşuma giderse belki 3–4 saat bile olur.

Hangi gitarla başlayıp nasıl öğrenmem lazım?
Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bana göre eğer bütçeniz uygunsa alacağınız ilk gitarın gözünüze en çok hitap eden olması gerekir. Çantanın içinde muhafaza etmektense odanın görünür bir köşesinde her gördüğünüzde çalmak isteyeceğiniz zevkinize uygun bir gitar almanızı tavsiye ederim.

Evden öğrenmeye başlamamanızı öneririm. Bir gitar hocası bulmanızı, temel teknikleri öğrendikten ve kendi kendinizi doğru bir şekilde geliştirebileceğinizi düşünmeye başlayana kadar ders almanızı öneririm. Önemli olan istikrarlı bir şekilde çalışmak.

Yardımcı olabilmişimdir umarım.

Bana göre eğer bütçeniz uygunsa alacağınız ilk gitarın gözünüze en çok hitap eden olması gerekir. Çantanın içinde muhafaza etmektense odanın görünür bir köşesinde her gördüğünüzde çalmak isteyeceğiniz zevkinize uygun bir gitar almanızı tavsiye ederim.

Evden öğrenmeye başlamamanızı öneririm. Bir gitar hocası bulmanızı, temel teknikleri öğrendikten ve kendi kendinizi doğru bir şekilde geliştirebileceğinizi düşünmeye başlayana kadar ders almanızı öneririm. Önemli olan istikrarlı bir şekilde çalışmak.

Yardımcı olabilmişimdir umarım.
internetten öğrenmeyi istiyorum yapabilir miyim

Ben de sizin gibi düşünüyordum ne mutlu ki çok erken zamanda bunun berbat bir fikir olduğunun farkına vardım. Enstürman çalarken sadece ses çıkmasından ziyade diğer bileşenleri de farketmem bunun en büyük sebebi oldu. (Gitar tutuşu, susturma hareketleri, çalma teknikleri gibi.)

Özel derslere başladım, temel çalım teknikleri ve müzik teorisi öğrendikten sonra artık kendimi başka kaynaklardan özellikle teori konusunda geliştirebileceğimi anlayınca dersleri bıraktım. Zaten öğrenmem gereken temel şeyleri öğrenmiştim.

Kısacası internetten başlamanız yeni aldığınız gitarınız için hevesinizi giderme yolu gibi gözükse de, yüz yüze dersler almanızı tavsiye ederim. Hem şimdiki çalma isteğiniz ve ilerideki istikarınız için bunun önemli olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Temel çok önemli.
Bir kursa giderek 3 ayda doğru şekilde öğreneceğiniz her şeyi, internetle 3 yılda, üstelik te yanlış şekilde öğrenirsiniz.
Kötü bir yanı daha var; o yanlış öğrendiğiniz şeyler, artık sizde kas hafızası neydana getirir ve bazı durumlarda ömür boyu bu hataları tekrarlamanıza sebep olur.

Misal J. Hettfield Hep üst vuruşlar yapar. Bu nedenle Alternate pickingde sorunlar yaşıyor ve 50 yıldır bu kusurunu düzeltemedi. Çünkü öyle gitar öğrenmiş.

Çevremde tanıdıklarım / müşterilerim arasında böyle çok müzisyen var.
Pena tutmayı yanlış öğrenmiş, bileğini yanlış konumlandırmış, Sol el tutuşu yamuk vb.

Tempo ile metromona uymayı öğrenememiş olan çok insan, çok iyi çalmasına rağmen bir grupta ya da kayıtta çalamıyor bu yüzden. Kurtulamıyorsunuz, bu gibi hatalar sizinle mezara geliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı