Elektro gitarda ton ayarını nasıl yapılır?

Kivoman44

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, son zamanlarda Can Ozan – Öyle Kolay Aşık Olmam şarkısına çok takıldım. Elimde SX Stratocaster Black (SSS) gitar var. Biliyorum, şarkıda SSS gitar kullanılmıyor ama yine de o tona yakın bir ses elde etmek istiyorum.

Behringer UMC2 ses kartı kullanıyorum ve elimde Amplitube 5, Guitar Rig 7, Archetype: Gojira ve Tonex Max gibi yazılımlar var. Ne yaparsam yapayım girişteki gitar tonuna yaklaşamadım.

Distortion, delay, reverb, chorus gibi birçok efekti denedim ama o hissi yakalayamadım. Bu tonu nasıl elde edebilirim?
Aynı ses olmasa bile yakın bir ton bile işime çok yarar.
Eğer mümkünse ayarların ekran görüntüsünü de paylaşırsanız inanılmaz mutlu olurum.
Gerçekten uzun süredir uğraşıyorum, yardım edebilir misiniz?

Ne süredir gitar çalıyorsunuz? Bunu ayarlayamamanız sizin ses kartı ile gitar çalmaya başlamanız ile ilgili sanıyorum. Bu şekilde ömür boyu kendi tonunuzu / ayarınızı yapmayı öğrenemezsiniz. Patch / preset arar durursunuz. Tavsiyem; bir Hybrid / transistörlü analog combo amfi alın.

Şarkıdaki kayıt, mix, gitar tonu da, gitarı çalan kişi de çok kötü / amatör. Kalitesizliğe tahamül edemedim ve fazla dinleyemedim. Ama yine de anlatayım. Çok basit bir iki ayar buradaki şeyler.

İntro melodi; Belli seviyede açık bırakılmış bir Wah pedalı, Overdrive, bir miktar delay.
Clean arpej; Clean tremolo efekti ve biraz delay / chorus.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…