Elektro gitarda ton nasıl yazılır?

WaLeX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elektro gitara yeni başladım ve kullandığım gitar h-s-s manyetikli. Amfimin markası/modeli line 6 spider V20 mkıı ve bu amfi modelinde standart amfilerden farklı olarak gain, treble, bass gibi ayarlar yerine presets, distortion, tone, volume, reverb gibi ayarlar var. Amfinin bir de remote uygulaması var ve uygulama üzerinden farklı insanların yazdığı tonları kullanabiliyorum fakat birçoğu alakasız oluyor genelde. Başkalarının yazdığı tonları kullanmaktansa kendim ton yazmak istiyorum fakat nasıl yaparım hangi pedalları eklemeliyim vs. bilmiyorum veya daha önemlisi hangi şarkıda nasıl bir ton kullanmalıyım. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

bu amfi modelinde standart amfilerden farklı olarak gain, treble, bass gibi ayarlar yerine presets, distortion, tone, volume, reverb gibi ayarlar var.
Drive = Gain aynı şey.
Tone = Bass, Mid, treble nin birleşimi. Saat yününde çevirdiğinizde tizler artar, aksi yönde basslar. orta pozisyonda üçü de dengededir.
Preset; taklit edilen amfi karakterleridir.
FX; ekleyeceğiniz delay, flanger gibi modülasyonların kıvamını kontrol ediyor.

Bu amfide ton yazmak (Biz tonu ayarlamak deriz) Şu an sizin ihtiyacınız olan bir şey değil. Önce çalmayı öğrenmelisiniz. Çalamadığınız şeyin tonu da olmaz.

Yeni başlayanlara bu tip modellemeli, dijital işlemcili amfiler önermiyoruz. Başlangıçta çıkarttığınız hatalı sesleri algılamanızı zorlaştırır. Tuşenizi geliştirmenizi engeller, Zayıf / kötü Bastığınız perdelerdeki bozukluklar gibi çoğu düzeltmeniz / geliştirmeniz gereken şeyleri fark edemezsiniz. Orta seviye ekipmanıdır bunlar. -"Basit bir amfi yerine; Olsun en iyisini en kapsamlısını alayım" diye bakıyorsunuz. Ancak o iş o şekile yürümüyor esasında. Araba kullanmayı bilmiyorsunuz, Ferrari sürebilir misiniz? Gitar çalmayı basit bir amfide öğrenmelisiniz. Ton mevzuları çok sonra... 2-3 Sene belki.

Son düzenleme:
Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam, oldukça haklısınız. Şu an mevcut durumda ne yapmamı önerirsiniz ? Öğrenme aşaması için şimdilik sadece kendi başıma YT üzerinden tab okuyarak daha doğrusu okumaya çalışarak öğreniyorum. Başlangıç için tab okuyarak ve okumayı öğrenerek mi çalışmalıyım yoksa nota okumayı mı öğrenmeliyim ayrıca kursa gitmek sizce şart mı ?

Amfi konusunda;
  • Satıp basit bir analog amfi alın.
  • Ya da clean konumunda Efekler kapalı gitar çalın.

Eric clapton, Jeff beck, J HENDRIX, SLASH gibi onlarca gitar üstadı nota bilmez. Daha doğrusu bilen bir elin parmaklarını geçmez (genelde jazz gitaristleri). Ayrıca bilenler arasında adaptif şekilde nota okuyup çalabilen de çok nadirdir.

Netice; nota bilmeniz gerekmiyor. Ancak Armoni öğrenmeli ve bilmelisiniz. Nota okumanız gerekmez ancak nota sürelerini, müzikal kuralları bilmeliziniz. "-İkilik nota, kaç tane 16 lık nota ya eşittir? " gibi...

Tab okuyarak ilerleyebilirsiniz, yukarıda bahsettiğim armoni ve müzikal kuralları da bilmelisiniz.

Youtube dan bu aşamada öğrenemezsiniz. Çok fazla kaynak var. Kafanız bolca karışır. Neyi ne zaman yapmanız hangi konudan nereye gitmeniz gerektiğini kavrayamaz tıkanıp kalırsınız.

Başlangıçta bir süre ders alın.

Teşekkürler, hocam gitar öğrenme sürecinde karşılaştığım sorunlar hakkında konu açtığım zaman sizi etiketlememde bir sakınca var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…