Elektro gitarı bilgisayara bağlamak

bugraserdar

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, bugün elektro gitarımı bilgisayar üzerindeki sanal amfilerle kullanmak için jak dönüştürücü ile kasanın arkasındaki mikrofon girişine bağladım 1-2 dakika sonra ise kasadan yanık kokusu gelmeye başladı o anki korkuyla kabloyu hemen söküp bilgisayarıda direk kapattım. Neden böyle oldu anlamadım internette yazana göre herkes böyle bağlamış hatta YouTube'da bir videoda da gördüm aynı şekilde bağlandığını, anakarta bir zarar gelmiş midir? Gitarımı bilgisayara nasıl bağlamam gerekli? Yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ediyorum.

Anakartım: Gigabyte A320M-H.

sen7enin deidği gibi basit bir ses kartı alıp (örneğin 2 kanal) pc ye usb den bağlanıp ,kurulumunu yapıp programları kullanabilirsin örneğin guitar rig gibi ,sonrasında ufak tefek kayıtlar vs ilerlersin. Ortalamanın biraz üzerinde kulaklık ile de güzel sonuçlar alırsın.

Elektro gitar mikrofondan daha yüksek bir çıkış verdiği için anakartta sorun yapmış olabilir. Anakartı incelemekte fayda var.
Olaydan sonra 3-4 saat takıldım bilgisayarda sıkıntı yok gibi gözüküyor hızlıca çıkardım iyi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…