Ben amfi yerine ses kartı alıp bilgisayarıma bağlamak istiyorum hem ekonomik açıdan daha uygun oluyor daha rahat olacağını düşünüyorum tavsiye eder misiniz?
Hayır, ses kartı ile gitar çalmak yeni başlayana tavsiye edilmez.
10w 8"-10" speakerli analog amfi ile başlayın. Dijital, modellemeli amfiler, prossesör ve ses kartları sizin için bu aşamada uygun şeyler değildir. Şu an sizin ne çaldığınızı temiz duymayaihtiyacınız var, kafanızı karıştıracak sürü ile parametre alakasız şeyler ile uğraşmaya değil... Ton mevzuları çok sonra...
"-Almışken en iyisini almalıyım "mantığı gitar için doğru değildir. Seviyeniz geliştikçe üst seviyelere geçmeniz gereklidir.
Çalamadığınız şeyin tonundan da bahsedemezsiniz çünkü ton dediğimiz şeyin %80 i sizin çalım kabiliyetiniz demektir. Bu durumda eğer gitara yeni başlamışsanız sadece çıkardığınız gürültü kaliteli olur. Boşuna para ödersiniz.
Ayrıca efektli, modülasyonlu tonlar ile çalmanız sizin gelişiminizi sabote eder. Distortionlu çalmak kusurlu çıkarığınız sesleri duymanızı engeller. Hatalarınızın farkına varamaz ve dinamiğinizi geliştiremezsiniz. İlerleyen dönemlerde bu kusurlar sizde kalıcı kas hafızalarına dönüşeceği için artık kurtulamayacağınız alışkanlıklar olarak kalırlar.
Örnek: J. Hettfield hatalı öğrendiği downstroke vuruşlarını 50 yıldır düzeltemedi. Fazıl say Çocukken hatalı bastığı pedal pozisyonunu hâLâ düzeltememiştir.