Merhaba, ben orta düzeyde elektrogitar çalıyorum fakat efektsiz çalmaktan çok sıkıldım. Ses kartı araştırırken bütçeme uygun Behringer UM2'ye denk geldim, sizce alınır mı? Ben sadece evde çalıyorum başka bir şey yaptığım yok, arada bir TikTok'a atarım, işimi görür mü sizce? Zaten yaklaşık 1 yıl falan kullanacağım sonrasında üst seviye bir Setup'a geçeceğim.
Öncelikle ses kartları gitar çalmak için değildir.
Elektrogitarı amfi olmadan mı çalıyorsunuz? Orta düzeyden kastınız nedir? Ne süredir mesela?
Efektsiz dediğiniz nedir? Amfi dışında nelere ihtiyacınız var?
Öncelikle ses kartları gitar çalmak için değildir.
Elektrogitarı amfi olmadan mı çalıyorsunuz? Orta düzeyden kastınız nedir? Ne süredir mesela?
Efektsiz dediğiniz nedir? Amfi dışında nelere ihtiyacınız var?
Ses kartlarının gitar çalmak için olmadığını biliyorum amfim var ama yok denecek kadar kötü 20W markasız bir amfi kullanıyorum orta düzey dediğim orta düzey işte başlangıç değil orta düzey bunu başka nasıl anlatayım 2 yıldır çalıyorum efektiz dediğimde clean yani sade ses selay reverb gibi efektler olmadan demek sadece ses kartına ihtiyacım var.
Ses kartlarının gitar çalmak için olmadığını biliyorum amfim var ama yok denecek kadar kötü 20W markasız bir amfi kullanıyorum orta düzey dediğim orta düzey işte başlangıç değil orta düzey bunu başka nasıl anlatayım 2 yıldır çalıyorum efektiz dediğimde clean yani sade ses selay reverb gibi efektler olmadan demek sadece ses kartına ihtiyacım var.
Ben referans monitörü ile kullanıyorum gayet memnunum hocam. Bias, Guitar Rig, Reaper ile kullandım hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar gayet beklentilerimi karşılıyor ve giriş seviye bir amfiye nazaran erişilebilirlik açısından beni daha tatmin ediyor.
UMC22'ye göre tek farkı yapı materyali plastik ve daha yüksek sample rate veriyor fakat bence almak için geçerli bir neden değil. Bütçe çıkarsa UMC202 alınabilir, ama bence UM2'ye referans monitörü almak için para sakla derim. Diğer arkadaş ses kartlarına ve karşıt görüşlere açık değil nedendir muamma.