Elektrogitar için nasıl bir yol izlenmeli?

athe_na

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene lisede hazırlık okuyan bir insanım. Senenin başından bu yana okulumuzdaki bateride oturarak bir şeyler öğrenmeyi denedim fakat zaman geçtikçe hiç ilerleyemedim. Bateri diğer enstrümanlara nazaran daha ritim odaklı bir yapıya sahip olduğu için çok zorlanıyorum ve eğer bu sorun çözülmezse elektrogitar ile devam etmek istiyorum. Ritim kulağım çok yok ve bu bateride çok büyük bir sorun yaratıyor. Seneye müzik hocamız değişecek ve bende o zamana kadar bir karar vermek istiyorum. Elektro gitara başlayacak olursam bir arkadaşım elektrodan önce klasiğe alış dedi fakat bu durumda elektroya geçmek çok zor olur mu ya da dediğinde haklı mı? Eğer münkünse sizin de fikirlerinizi almak istedim ve birkaç gitar/amfi... önerileri olursa çok minnettar olurum. 15 yaşındayım ve en azından liseyi bitirdiğimde bir müzik aletini profesyonel olarak olmasa da çalabilmek istiyorum. Herkese iyi günler dilerim.

Benzer bir problem şuan bende yaşıyorum . Müzik kulağım yok ama elektro-gitar çalmayı çok istiyorum. Klasik gitarla başlama mevzusu falan çok canımı sıkıyor. Ne yapacağım bende bilmiyorum.

Ritim veya müzik kulağının olmaması çok büyük sorun değil. Ben yeteneği şöyle görüyorum -sıra dışı ve aşırı örnekler harici- yetenek senin doğuştan gelen yatkınlığındır. Örnek olarak matematiğe yeteneği olan birisi bir konuyu ilk anlatışta kavrar, senin yeteneğin yoktur on kere anlatıldığında anlarsın fakat eninde sonunda düzenli çalışmayla onun seviyesine gelirsin.

Müzik kulağı alıştırmaları var, iyi bir seviyeye geldiğinde bu alıştırmaları yapıp kulağını alıştırabilirsin. Yine yukarıda dediğim şeye geliyor adam ilk duymasında direk çıkartıyor sen ise pratik yaparak öğreniyorsun.

Dediklerine gelince tavsiyem şu: Türkiye'de ve genel olarak dünyada kaliteli baterist bulmak zor. Eğer metronomla çalışır ve yaratıcı bir şekilde kendini geliştirmek istersen bateri güzeldir fakat burada son karar tabii ki senin. Elektrogitar çalman için klasik ile başlamana kesinlikle gerek yok. Direk elektrogitardan başlayıp devam edebilirsin, bu konuda için rahat olsun.

Ekipman önerisine gelince bütçeni yaz, ben sana tavsiye vereyim.

Teşekkür ederim. Dediğim gibi sene sonuna kadar bateri ile devam edip sonraki sene bir karar vereceğim biraz da tam olarak ne istediğime emin olmak istiyorum ve elektrogitarında kısa bir heves olup olmadığına karar vermek için bir süre beklemek güzel olabilir. Yetenek konusundaki fikirleriniz güzel bir yardımcı oldu. Gitar ve amfi için toplam sanırım maksimum 12-15 binlik bir bütçe ayırabilirim. Tekrardan teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…