Elektrogitar mı bas gitar mı?

535826

Hectopat
Öncelikle iyi akşamlar herkese. Ben yakında gitar almayı planlıyorum ancak ikisi arasında kaldım. Hangisi daha kolay olur? Hangisi fiyat açısından uygun olur? Hangisi daha rahat olur? Hangisini öğrenmek daha çabuk olur? Gelecek sene sınavım var o yüzden çok vakit ayıramayabilirim o yüzden hangisi alsam daha kolay hızlı öğrenirim?
Not: 13 yaşındayım.

Müzik zevkinize göre karar vermeniz en doğrusu olacaktır. Metal, Rock tarzı ağır ya da bunevi müzikler dinliyorsanız elektro, bass sesleri yani genel anlamda arkadan gelen o bariton sesi seviyorsanız bass gitarla başlayın. Bana soracak olursanız hiç gitar çalmayı bilmiyorsanız klasik gitar ile bi ilk adımınızı atın.
''İstediğiyle başlar klasik gitarla sınırlamayın'' diyecekler çıkacak. Pek aldırmıyorum açıkçası klasik gitar diğer gitarlardan kötü bir gitar türü değil.
@Bora Dere hocam daha ayrıntılı ifade edebilir. Saygılar hocam.

Evet, nasıl bir şey çalmak isteyeceğiniz önemli burada. Bas gitar tek başına biraz daha etkisiz, gruba kattıklarıyla değeri ortaya çıkıyor bence. Elektro gitar bu konuda biraz daha geniş.

Öğrenme kolaylığı açısından yeni başladığınızdan dolayı ikisi arasında pek fark olmaz muhtemelen diye düşünüyorum. Bas gitarın telleri çok daha kalın olduğu için alışması biraz daha uzun sürebilir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…