Elektrogitar önerisi

Yoursf

Centipat
Daha fazla  
Elektro gitara heves ettim ve biraz internetten elektrogitar baktım. Amfisi kötü ise sesinin de kötü olduğunu duydum o yüzden biraz da güzel amfilere baktım ama bu ikisi birlikte çok pahalı oluyor (20000₺ civarı). Ben ne yapabilirim güzel bir ses kalitesi için? Bütçem ne olmalı? Nereden alabilirim?

Zaten evde çalıcaksan amfi işi yaş her zaman. Alıcaksın ses kartı takıcaksın bilgisayara gitarını takıcaksın ister monitör hoparlör istersende kulaklık.
Ne pedala para vericeksin nede başka bir şeye şuan en basit efekt pedalları olmuş 1500 2000 tl şaka gibi indir internetten istediğin pedalı kullan. Evde böyle çalınır müstakil bir villada oturmuyorsan.

Ben yaklaşık 1.5 yıl ses kartıyla çalmak gibi bir hata yaptım sen yapma yeni başlayan birisinin ne farklı farklı pedallara ne de amfilere ihtiyacı var ekstra olarak bu pluginlerden seçtiğin amfilerin efektlerin gerçek versiyonlarıyla uzaktan yakından alakası yok. Bunların gerçeklerini alanlar salak değil onlarda 100-200$ verip plugin açmayı bilirler ama hissiyat ve ses gerçekten çok farklı. Ben orange crush 35 RT ve tube screamer pedal aldım (senin pedal almana gerek yok) büyük ölçüde işimi görüyor bütçene bağlı orange crush 20 RT'ye de bakabilirsin gerçekten çok iyi amfiler gitar konusunda da çok fark etmez görüntüsü hoşuna giden bir gitar alabilirsin ama sonradan satmayı düşüneceksen en azından bilinen markalardan bir gitar seçersen satacağın zaman zorluk yaşamazsın.

Yeni başlıyorsanız amfi ile başlamanız bir çok şeyin temeli açısından önemlidir.
Amfi ya da Ses kartı ile kullanacağınız VST nin sesinin iyi olup olmaması sizin şu anki seviyenizde hiç önemli değildir. Çünkü, en başta sizin entonanslı sesler üretebilmeyi, kararlı notalar akorlar basabilmeyi öğrenmeniz ve bunları da çalarken ifade edebilir seviyede olmanız gerekir. Bu da sizin 2 - 3 yılınız demektir.

Bunların hiç birinin sesi kötü değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı