Elektrogitar seçimi

Ses kartı mantığını anlatır mısınız?

Ses karti ile gitarin sesini alip amfi ve efekt simulasyon programlariyla sesi isleyip hoparlorden ya da kulakliktan veriyorsun. Ben 1 seneye yakindir kullaniyorum memnun degilim amfi almak icin para biriktiriyorum.

Ses kartları enstruman ile bilgisayarın arasında köprü işlevi görür. Bir DAW (REAPER, ProTools gibi) veya tek başına çalan bir programla (Guitar Rig, BIAS-FX 2, Amplitube) gitarından ses alabilirsin lakin bu programların çoğu ücretli. Ses kartı işi biraz daha gitarların çalışma mantığına hakim olanlar içindir bence. Tonlar, ayarlar vs. boğar öbür türlü. Kalitesiz (Giriş seviye ses kartlarının çoğu) insanı bezdirir.

@mustaine tamamdır amfi almak zorundayım bir de size bir şey soracağım elektro gitara kulaklık takıp sadece bende ses olmasını sağlayabilir miyim ?

Senin attığın amfiyi alsam kulaklık kısmı iyi mi?

Emulated olduğu için pek değil. Ses boğuk geliyor. Kısık seste çalmak daha mantıklı. Metal çalacaksan ve ses çok açmak istemiyorsan üzerindeki USB çıkışından bilgisayara bağlayıp ses kartı olarak da kullanabiliyorsun. Yüksek gain tonlarda gain açıp sesi kısarsın, olur biter. Zaten sadece kulaklıkla amfiden gitar çalacaksanız elektro sizin için uygun bir seçim değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…