Elektrogitar ses çıkartmıyor

BayRessam

Hectopat
Daha fazla  
Efenim ben hayatımda elektro-gitar kullanmadım sadece klasik gitar çalmışlığım var. Bugün Midex'in GRX-300-30-AMP gitarını aldım. Amfiye taktım vuruyorum ses çıkmıyor internetten araştırdım pil falan diyor pil değişimini nasıl yapabilirim?

O zaman 3 üniteden birinde sorun var.
Amfi-jack-gitar

• Amfi açıkken Jack ı amfinin input una takın.
  • Volume, drive/ gain potanslarını sona getirin. Zaten bu aşamada bir hısss benzeri ses çıkıyor olmalı.
  • Diğer uca gitar bağlamayın. kablonun açıktaki ucuna parmağınız ile dokunduğunuz anda amfiden bızzz dızz şeklinde ses çıkıyorsa amfi ve kablo sağlam demektir. Sorun gitardadır.

Ses gelmiyorsa; ya kablo ya da amfi arızalıdır. Kablonun tesptini kullanabileceğiniz uyumlu başka bir cihaz ile ya da ilek olarak bir pil ve led lambanız varsa yapabilirsiniz.

Ya da kabloyu elektronikçiye görürüp iki dk test ettirebilirsiniz.

O zaman 3 üniteden birinde sorun var.
Amfi-jack-gitar

• Amfi açıkken jack ı amfinin inputuna takın.
  • Volume, drive/ gain potanslarını sona getirin. Zaten bu aşamada bir hısss benzeri ses çıkıyor olmalı.
  • Diğer uca gitar bağlamayın. Kablonun açıktaki ucuna parmağınız ile dokunduğunuz anda amfiden bızzz dızz şeklinde ses çıkıyorsa amfi ve kablo sağlam demektir. Sorun gitardadır.

Ses gelmiyorsa; ya kablo ya da amfi arızalıdır. Kablonun tesptini kullanabileceğiniz uyumlu başka bir cihaz ile ya da ilek olarak bir pil ve LED lambanız varsa yapabilirsiniz.

Ya da kabloyu elektronikçiye görürüp iki dk test ettirebilirsiniz.

Boost tuşuna basmadığım için çalışmıyormuş teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı