Elektrogitar ve amfi önerisi

Ensar4118

Femtopat
Daha fazla  
Daha önce az da olsa gitar çalmıştım. Son 1-2 aydır elektrogitar aşırı ilgimi çekiyor. Aslında neredeyse ilk müzik aletim olacak. Olabildiğince araştırma yapmaya çalıştım. Normalde bütçem amfi+gitar için 12-13K idi. Ancak biraz daha kaliteli olsun istedim. Ama şuankiler bütçemi aştığı için 100 lira bile kısabileceğim bir yer varsa kısmak istiyorum. Çalmak istediğim şarkılar duman, mor ve ötesi, adamlar gibi bir de İngilizcedeki popüler şarkılar highway to hell gibi. Ve bu gitar ile amfiyi buldum. (Başka ucuza önerileriniz varsa alabilirim) bir de bu gitarin sizce mor rengi mi daha güzel yoksa siyah mi?

Bu siyah olan.

Bu mor olan.

Amfi: Nux mighty Lite BT (5059 TL)

Kablo: Ibanez SI10l gitar kablosu 10FT (500 TL)

Yedek tel almama gerek var mı? Ve gitarın yanında kılıf ve pena geliyor mu acaba?

Ibanez Gio'lar üzmez. Ucuz amfidense ses kartı + Neural DSP tarzı bir yazılım daha iyi olacaktır (gitar çalacağınız ortamda PC varsa tabii). Civarımdaki ufak bir müzik dükkanından 200TL'ye kablo almıştım sizin attığınız yüksek ihtimal malzeme olarak daha kalitelidir ama daha ucuzu da mevcut haberiniz olsun. Eğer satın aldığınız üründe yazmıyorsa kılıf pena gelmez. Yedek teli de kopunca alırsınız.

Bilgisayarım varda neden amfi varken bilgisayar kullanayım onu anlamadım pek. Amfi de kulaklık özelliği de var hem kulaklıkla hemde dışarda çalabilirim daha mantıklı sanki

Bilgisayarım varda neden amfi varken bilgisayar kullanayım onu anlamadım pek. Amfi de kulaklık özelliği de var hem kulaklıkla hemde dışarda çalabilirim daha mantıklı sanki
PC'de bir tıkla stüdyo seviyesinde ses elde edebiliyorsunuz hatta müzik gruplarının donanımlarına ve seslerine uygun presetler mevcut. Eğer taşınabilir amfi tercih ediyorsanız onu alın ama almadan önce ürünün videolarına falan bakın. Ucuz amfi bazen ucuz etin yahnisi oluyor.

PC'de bir tıkla stüdyo seviyesinde ses elde edebiliyorsunuz
Bunun için bahsettiğiniz "stüdyo seviyesinde" çalabiliyor olmanız gerekiyor. Gitar ve amfi kendi başına çalmayacağına göre....

Yeni başlayan birinin önce çalmayı ve entonanslı sesler çıkartmayı öğrenmesi gerekir. Temiz ses veren Ucuz bir amfi fazlasıyla yeter.

Videolarını inceledim çalanları falan da izledim. Amfinin boyu küçük diyorlar ama sesi ve kalitesini çok övüyorlar. Bir de amfide Bluetooth ozelliği var.

Evet ilk defa çalacağım amfi daha mantıklı gibi

Katılmıyorum. Kötü ses veren ekipman enstrümanı sevdirmez kanımca. Aynı fiyata dünyanın en iyi ekipmanlarıyla aynı seviyede ses veren düzenek kurabilecekken biri niye gidip en ucuz taşınabilir amfiyi alsın ki? Neyse alacak hocam amfide karar kılmış zaten.

İsterseniz Kirk hammet in kullandığı gitarı ve stadyumda çaldığı amfilerin tamamını arkadaşımıza verelim; sadece çıkardığı gürültü kaliteli duyulur.

Çalamadığınız şeyin tonundan bahsedilemez. Önce çalmayı öğrenmelisiniz. O tip ekipmanların zamanı şimdi değil. Ayrıca siz henüz o seviyede değilseniz; profesyonel ekipmanlar gelişiminizi sabote ederler.

Hocam o mantıkla yeni başlayanlara intonasyonu bozuk enstrüman verelim böyle bir mantık olabilir mi? Çok genel konuşuyorsunuz benim dediğim şey iki adımda kurulabilen kullanıcı dostu yazılımlar tecrübeniz var mı digital amplerle? Oldu olacak elektro olmaz diyip klasikle başlatın.
Edit: Sizin imzayı da şimdi gördüm anlaşılan bilerek konuşuyorsunuz. Fikir farklılığı diyelim.

Buna katılmıyorum. Kötü bir amfiyle çok kötü ses alırsınız ve çalma isteğiniz kaybolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…