Elektrogitar vs bass gitar

laespade

Centipat
Daha fazla  
İkisi de çok hoşuma gidiyor. İkisinin de sevdiğim ve sevmediğim kısımları var ama karar veremedim. Güncel olarak sadece klasik gitar çalıyorum ama sesi çok sevmiyorum. Tabii ki güzel ama istediğim seviyede değil. Bass ve elektronun sesi de hoşuma gidiyor. Hangisini çalmak daha kolay? Ona göre alacağım. Sizce hangisinin sesi daha iyi ve çalması daha kolay?

Zevkler ve renkler. Birinin kulağına bas gitar güzel gelir öbürünün kulağına elektrogitar. Bana soracak olursan, ben ikisini de çalıyorum ama bas gitar daha çok hoşuma gidiyor. Sana verebileceğim tavsiye şu, müzik dükkanına git ikisini de dene ve kararını ona göre ver.

Hangisini çalmak daha kolay sorusuna gelince dinlediğin müzik türüne göre değişir. Ben Black Metal çalıyorum ve neredeyse hep 0-0-0-1 gidiyordu ve bu yüzden sıkıldım. Fakat Technical Death Metal çalıyorsan deli hızlı ve melodik çalmanın gerçekten ustalık gerektirdiği şeyler çalarsın ve sesi de çok güzel çıkar. Örnek olarak Necrophagist - Only Ash Remains.

Blues ve Jazz'da sanırım bas gitar daha ön planda ama bu türleri hiç dinlemediğim için yorum yapamayacağım.

Velhasıl, karar verirken şunu aklında bulundur: Bas gitar düşük frekansları kontrol eder ve kök notaları çalar. Örnek olarak gitarist Em akoru basıyorsa basçı da Em notası basar (bas gitarda normal gitar gibi akor basılmaz, tek tek notalara basılır fakat bazı istisnalar vardır) ve bateri ile gitar arasında köprü görevi görür, şarkının daha dolgun hissetmesine yarar. Destek rolü gibi düşün. Tabii ki ileri seviye basçılar bu bas rifflerini daha da yaratıcı hale getirir ve arpej çalar hatta solo ekler vs vs...

Zevkler ve renkler. Birinin kulağına bas gitar güzel gelir öbürünün kulağına elektrogitar. Bana soracak olursan, ben ikisini de çalıyorum ama bas gitar daha çok hoşuma gidiyor. Sana verebileceğim tavsiye şu, müzik dükkanına git ikisini de dene ve kararını ona göre ver.

Hangisini çalmak daha kolay sorusuna gelince dinlediğin müzik türüne göre değişir. Ben Black metal çalıyorum ve neredeyse hep 0-0-0-1 gidiyordu ve bu yüzden sıkıldım. Fakat technical death metal çalıyorsan deli hızlı ve melodik çalmanın gerçekten ustalık gerektirdiği şeyler çalarsın ve sesi de çok güzel çıkar. Örnek olarak necrophagist - only ash remains.

Blues ve Jazz'da sanırım bas gitar daha ön planda ama bu türleri hiç dinlemediğim için yorum yapamayacağım.

Velhasıl, karar verirken şunu aklında bulundur: Bas gitar düşük frekansları kontrol eder ve kök notaları çalar. Örnek olarak gitarist em akoru basıyorsa basçı da em notası basar (bas gitarda normal gitar gibi akor basılmaz, tek tek notalara basılır fakat bazı istisnalar vardır) ve bateri ile gitar arasında köprü görevi görür, şarkının daha dolgun hissetmesine yarar. Destek rolü gibi düşün. Tabii ki ileri seviye basçılar bu bas rifflerini daha da yaratıcı hale getirir ve arpej çalar hatta solo ekler vs...

Teşekkürler hocam bass alacağım galiba.

Hangisini çalmak daha kolay sorusuna gelince dinlediğin müzik türüne göre değişir. Ben Black metal çalıyorum ve neredeyse hep 0-0-0-1 gidiyordu ve bu yüzden sıkıldım. Fakat technical death metal çalıyorsan deli hızlı ve melodik çalmanın gerçekten ustalık gerektirdiği şeyler çalarsın ve sesi de çok güzel çıkar. Örnek olarak necrophagist - only ash remains.

Velhasıl, karar verirken şunu aklında bulundur: Bas gitar düşük frekansları kontrol eder ve kök notaları çalar. Örnek olarak gitarist em akoru basıyorsa basçı da em notası basar (bas gitarda normal gitar gibi akor basılmaz, tek tek notalara basılır fakat bazı istisnalar vardır) ve bateri ile gitar arasında köprü görevi görür, şarkının daha dolgun hissetmesine yarar. Destek rolü gibi düşün. Tabii ki ileri seviye basçılar bu bas rifflerini daha da yaratıcı hale getirir ve arpej çalar hatta solo ekler vs...

Bir sorum daha olacak hocam 2. el gitar hakkında ne düşünüyorsunuz riskli bir iş mi sıfır mı alayım yoksa 2. el bakayım mı biraz pahalı çünkü amfisi falan beraber olunca.

Teşekkürler hocam bass alacağım galiba.

Bir sorum daha olacak hocam 2. el gitar hakkında ne düşünüyorsunuz riskli bir iş mi sıfır mı alayım yoksa 2. el bakayım mı biraz pahalı çünkü amfisi falan beraber olunca.
2. el bak kesinlikle. Ortada çok fazla bir hevesle alınmış ve birkaç çalımdan sonra kenara atılmış alet var. Satın almadan önce satıcıdan ses örneği vs. isteyin hatta mümkünse görüntülü konuşun ve bir sıkıntısı olmadığından emin olun.

2. el bak kesinlikle. Ortada çok fazla bir hevesle alınmış ve birkaç çalımdan sonra kenara atılmış alet var. Satın almadan önce satıcıdan ses örneği vs. isteyin hatta mümkünse görüntülü konuşun ve bir sıkıntısı olmadığından emin olun.

Tekrardan teşekkürler hocam.

İkisi de kişisine göre değişir fakat bas şahsi fikrim olarak o kadar geniş bir müzik aleti değil kullanabileceğin teknikler belli başlı. Yine çalması kolay veya zor demiyorum ama bir gitar kadar da geniş ses aralığı ve çalma stili bulamazsın. İyi düşün karar ver al burada sen karar vercen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı