Elektroniğe nasıl başlanır?

İyi günler, bu yıl liseden mezun oldum. Lise sürecinde iki kere TEKNOFEST liseler arası drone yarışmasına, birer kere de Efficiency Challenge, tarım teknolojileri yarışmasına katıldım.

TÜBİTAK 2024 programında ulusalda 1. lik elde ettim ancak tüm bu projelerde mekanik alanında yer aldım. Blender, Fusion 360 ve Flow Design biliyorum. Geçen hafta açıklanan TÜBİTAK star genç burs programı kapsamında YTÜ'de "deniz kirliliğinin izlenmesi için çoklu sensör teknolojisine sahip otonom ağ sistemi geliştirilmesi" projesine gözlemci olarak kabul edildim.

Gözlemci dediğime bakmayın bir lisans öğrencisi kadar olmasa da aktif çalışma gerektiriyor; geçen sene katılan arkadaşlarımdan biliyorum. Bu projede elektronik alanında yer alacağım ancak bu konu hakkında sıfır denilebilecek kadar bilgisizim. Elektronik için yazılım bilmeli miyim, Arduino gibi bir sistem veya Python gibi bir dil öğrenmeli miyim, eğer cevap hayırsa ne yapmalıyım?

Uzun süreli ve kapsamlı bir eğitim programı biliyorsanız veya aklınızda nasıl başlayacağım ile ilgili bir öneri varsa bana Technopat üzerinden ulaşmanızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…