Elektronik Mühendisliğinden tıpa geçiş mümkün mü?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 2022 YKS'de 17844 gibi bir sıralama yapmıştım. 2 sene Yıldız Teknik Üniversitesinde elektronik ve haberleşme mühendisliği okudum. Şu an 2. sınıftayım. Tıpa geçmeye karar verdim. 2022 sıralamalarına bakınca da girebileceğim ve evime yakın olan Düzce Üniversitesi'ni gördüm. Acaba bu üniversitenin tıp bölümüne YKS sıralamam ile nasıl geçebilirim? Bu mümkün mü, yoksa sıralamamın yetmesine rağmen geçememe ihtimalimde mi var?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1732487394906.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 73
GANO ile değil merkezi puanla geçiş yapabilirsin.
Ayrıca merkezi puanla geçişte kontenjanlar daha çok oluyor.
Geçip geçememe durumunsa biraz şans işi başka yerler de tercih edip eğer olursa da gidip sonrasında, hem merkezi puan hem de GANO ile geçiş de deneyebilirsin hem de derslerden muaf olma durumun olabilir.
GANO ile alımlar genelde çok sınırlı olur. Merkezi puanla daha çok alım yapılır.
Devlete göre vakıf üniversitelerinin kontenjanları da daha fazla olur genellikle imkanın varsa düşünülebilir.

Dönem sonunu beklemen de gerekmiyor bildiğim kadarıyla dönem arası geçiş yapılabiliyordu.(bu aynı bölüm olursa oluyor olabilir tam hatırlamıyorum)

Hocam peki sadece 1 üniversiteye mi başvuruyoruz yoksa istediğimiz kadar yere başvurabiliyor muyuz? Ben puanımın yettiği çoğu tıpa başvurmayı düşünüyorum.

Hocam peki sadece 1 üniversiteye mi başvuruyoruz yoksa istediğimiz kadar yere başvurabiliyor muyuz? Ben puanımın yettiği çoğu tıpa başvurmayı düşünüyorum.

İstediğin kadar üniversiteye başvuru yapabilirsin zaten hepsinin sistemi birbirinden farklıdır ais gibi tek sistem üzerinden olmuyor. Başvuru tarihleri bile farklı oluyor. Aynı anda birden fazla üniversiteye kabul alabilirsin kayıt yaptırmazsan senin yerine yedek sırasındaki kişiyi alıyorlar.

Dikkat etmen gereken tek şey taban puanı senin o dönemki puanından yüksek olan yerlere başvuru yapamazsın yapsan bile geçersiz sayılır.

Hocam vallaha çok teşekkür ederim çok sağ ol. Ben o zaman üniversitelerin kendi sitesinden bakayım tarihlerine ama genelde hep ağustos ayı içinde tarihler. Bir de hocam son bir şey kafama takıldı acaba o sene burslu girebileceğim özel üniversitelere merkezi puanla geçiş yapmam mümkün mü?

Bu konuda net bir bilgi sahibi değilim ama muhtemelen tam burslu okuman mümkün olmaz. Vakıflar biraz ticari kafada olduğu için yatay geçişle gelenlere (özellikle Kıbrıs tarafından geliyorlar) birtakım burslar ekleyerek ödemede yardımcı oluyorlar diye duymuştum tabii bölüm tıp olunca durum farklı olabilir. Bu konuda herhangi birini arayıp bilgi alman daha doğru olur.

Hocam sanki mühendislikte mutlu olmayacağım gibi hissediyorum. Tıpta ise insanları iyileştirebilmek beni cezbediyor. Cidden lafam çok karıştı yani baştan tercih yapsam kesin tıp yazardım ama şimdi 22 yaşındayım acaba geç mi diyorum. Karar veremedim hala zaten ağustos'ta geçebiliyormuşum. O zamana kadar iyice düşüneceğim. Bu aralar etrafımdada çok hasta var. Sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladım. Tıpta zorlanıcağımı biliyorum ama mühendislikte bence yeterince zor yani yıldızda öyle kolay bir eğitim almamama rağmen 3.70 ortalama yapabildim. İyice çalışırsam tıptada başarılı olabileceğimi düşünüyorum.

Yaş olarak geç değil önümüzdeki 30-40 yıl yapacağın işi seçiyorsun bunu şu an yapabilirsin ama zaman ilerledikçe yapman daha zor hale gelecek hala bir şeyler yapabiliyorken kararını iyi vermelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…