Bahar döneminde geçiş genelde ön lisans bölümleri için açılıyor. Lisans için başvurular dediğiniz gibi 1-15 Ağustos arasında, güz dönemi için açılır.
Hocam sizin (YKS puanınız ile) yapacağınız geçiş türü olan MYP ile geçişte bu tarz bir kısıtlama bulunmuyor. Hazırlık dahil hangi dönemde okuduğunuz fark etmeksizin başvuru yapabiliyorsunuz.Hocam bugün bir arkadaşımla konuştum sadece 5. yarıyıla kadar yapılıyormuş öyle dedi. Ben hazırlık okudum ben şu an okuldaki 5. dönemim ben 2. sınıfın sonunda başvurup geçmek istiyordum acaba mümkün değil mi?
Hocam sizin (YKS puanınız ile) yapacağınız geçiş türü olan MYP ile geçişte bu tarz bir kısıtlama bulunmuyor. Hazırlık dahil hangi dönemde okuduğunuz fark etmeksizin başvuru yapabiliyorsunuz.
Arkadaşınızın bahsettiği AGNO ile yapılan yatay geçişlerde uygulanıyor (4 yıllık bölümler için sadece 2. ve 3. sınıfta geçiş yapılabiliyor).
Hocam ya acayip moralim bozulmuştu geçemiyorum diye şimdi mutlu oldum çok sağ ol ben 2025 Ağustos'ta başvuruyorum o zaman çok sağ ol.
@PrototypeX hocam sizde bilgilisiniz böyle bir şey yok değil mi? Ben 5. dönemim geçiş yapacağım zaman yani 2025 Ağustos'ta 6. dönemimi tamamlamış olacağım. Geçmem mümkün değil mi? 5 dönem olayı yok.
Arkadaşlar 2022 YKS'de 17844 gibi bir sıralama yapmıştım. 2 sene yıldız teknik üniversitesinde elektronik ve haberleşme mühendisliği okudum. Şu an 2. sınıftayım. Tıpa geçmeye karar verdim. 2022 sıralamalarına bakınca da girebileceğim ve evime yakın olan Düzce Üniversitesi'ni gördüm. Acaba bu üniversitenin tıp bölümüne YKS sıralamam ile nasıl geçebilirim? Bu mümkün mü, yoksa sıralamamın yetmesine rağmen geçememe ihtimalimde mi var?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Tıp fakültesi okumak ilginç gelebilir ama her ünv'nin tıp fakültesi aynı kalitede değil.
İTÜ kazanabilen biri olarak, denk bir tıp fakültesine gitmen psiko olarak daha uygun olabilir.
Ama şunu şekilde bir alternatif önerebilirim.
Şu an tıp fakülteleri ile mühendisliklerin birçoğunun irtibatı var. Çünkü robotik uzuvlar için uğraşıyorlar. Hangisini öncelikli okumak önemli ben bilmiyorum. Tıp konusunda insan hayatına bir şeyler katma amacınız var ise bu konuyu, bu konuda çalışan hekimler ile görüşmeniz daha uygun olur.
Amacınız hekim olup bir şekilde tus ve yurt dışına çıkmak ise yorum yok.
Mevcut okulunuzun da geleceği çok parlak. Branşınız hakkında araştırması yaparsanız ve özel hayatınızdan feragat etmeniz halinde çok daha hızlı - çok daha yüksek gelirli bir hayat yaşamanız mümkün.