Elementary OS WiFi Çekmeme Sorunu

ragequit QQ

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar Windows'un yanına Elementary OS kurdum. Kurma işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirdim fakat WiFi ile internete bağlanırken sorun yaşıyorum. Windows ile full çeken bir yerde Elementary OS ile sinyal bile alamıyorum WiFi'yi görmüyor. WiFi çekimi arttırmam için nasıl bir yol izlemeliyim?

Hocam aşağıdaki kodları sırasıyla terminalden çalıştırıp çıktılarını kod etiketi içinde geri yazabilirmisiniz.

Bash:
sudo lshw -C network
iwconfig
iwlist scanning
lspci -vvnn | grep -A 9 Network

Hocam aşağıdaki kodları sırasıyla terminalden çalıştırıp çıktılarını kod etiketi içinde geri yazabilirmisiniz.

Bash:
sudo lshw -C network
iwconfig
iwlist scanning
lspci -vvnn | grep -A 9 Network

Maalesef artık telefonun internetini kullanarak bile bağlanamıyorum. Bu sebepten kod olarak değil de ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• 1. kod .png
    1. kod .png
    639,2 KB · Görüntüleme: 96
  • 2.kod.png
    2.kod.png
    655,3 KB · Görüntüleme: 87
  • 3.kod.png
    3.kod.png
    626,3 KB · Görüntüleme: 76
  • 4.kod.png
    4.kod.png
    648,6 KB · Görüntüleme: 80
Hocam bir de aşağıdaki komutların çıktısnı görebilirimiyim. Bilgisayarınız lenovo markamı?
Bash:
inxi -SMNnxxz
lspci -nnk | grep -iA2 net
Eğer inxi komutu çalışmaz ise önce aşağıdaki komutla yükleyin.
Bash:
sudo apt install inxi

Hocam bir de aşağıdaki komutların çıktısnı görebilirimiyim. Bilgisayarınız lenovo markamı?
Bash:
inxi -SMNnxxz
lspci -nnk | grep -iA2 net
Eğer inxi komutu çalışmaz ise önce aşağıdaki komutla yükleyin.
Bash:
sudo apt install inxi

Bilgisayarımın markası Hometech Alfa 400C . Belirttiğiniz kodların çıktısını ek ile paylaştım. Telefonumun interneti ile tekrar bağlantı kurabildim ama sağ üstte de görüldüğü gibi bilgisayarın dibinde olmasına rağmen 1 diş çekiyor.

Dosya Ekleri

• 2019-06-16 16.22.50 den ekran görüntüsü.png
    2019-06-16 16.22.50 den ekran görüntüsü.png
    640,9 KB · Görüntüleme: 157
Hocam wifi card görünmüyor. Kernel kaynaklı olma ihtimali yüksek. Aşağıdaki komutlar ile kernel güncellemesi yapıp sistemi yeniden başlatırmısınız.
Bash:
sudo apt-get install linux-generic-lts-xenial
sudo reboot

Hocam wifi card görünmüyor. Kernel kaynaklı olma ihtimali yüksek. Aşağıdaki komutlar ile kernel güncellemesi yapıp sistemi yeniden başlatırmısınız.
Bash:
sudo apt-get install linux-generic-lts-xenial
sudo reboot
Kod:
dev@DEV:~$ sudo apt-get install linux-generic-lts-xenial
[sudo] password for dev: 
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
E: linux-generic-lts-xenial paketi bulunamadı
dev@DEV:~$

Şeklinde bir kod çıktısı alıyorum. Paketin bulunmadığını söylüyor ? Ne gibi yol izlemeliyim ?
Sorunumu çözdüm. Gerçekten saçma gelebilir ama şu şekilde çözdüm.
Sistem ilk açıldığında wifi sinyali alamıyorum sistemi uyutup tekrar uyandırınca sinyal değerleri normale dönüyor.

Son düzenleme:
Kod:
dev@DEV:~$ sudo apt-get install linux-generic-lts-xenial
[sudo] password for dev:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor    
Durum bilgisi okunuyor... Bitti  
E: linux-generic-lts-xenial paketi bulunamadı
dev@DEV:~$

Şeklinde bir kod çıktısı alıyorum. Paketin bulunmadığını söylüyor ? Ne gibi yol izlemeliyim ?
Hocam şu komutları deneyin:

kerneli indirin bu komutla
Bash:
wget https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.0/linux-image-unsigned-5.0.0-050000-generic_5.0.0-050000.201903032031_amd64.deb \\ https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.0/linux-image-unsigned-5.0.0-050000-lowlatency_5.0.0-050000.201903032031_amd64.deb \\ https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.0/linux-modules-5.0.0-050000-generic_5.0.0-050000.201903032031_amd64.deb \\ https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.0/linux-modules-5.0.0-050000-lowlatency_5.0.0-050000.201903032031_amd64.deb

şu komutla yükleyin
Bash:
sudo dpkg -i *.deb

şimdi yeniden aşağıdaki komutla yeniden başlatın ve çözüldümü diye kontrol edin
Bash:
sudo reboot

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı