ElementaryOS kurulumda siyah ekran sorunu

Makaleler
1
Dünden beri ElementaryOS kurmaya çalışıyorum ama bir türlü kuramadım şu sistemi. Kendi sitesinden indirdiğim dosyayı Rufus ile USB'ye yazdırıyorum, Boot ediyorum, ElementaryOS'i yüklemek için enter tuşuna basın yazısı geliyor. Sonra siyah ekranda kalıyorum. Gece boyunca bilgisayarı açık bıraktım hala siyah ekranda bekliyordu. BIOS üzerinden CSM Support'u kapatmak da işe yaramadı. 2 farklı bellekte ve 2 farklı ISO dosyasıyla denedim.

Anakart: Gigabyte B450M-H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'taki güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapatın. Olmazsa UEFI/BIOS üzerinden "Secure Boot"u kapatmayı deneyin. Olmazsa imajı Rufus ile DD modunda yazdırmayı deneyin.

Win32 Disk Imager ile yazdırmayı deneyebilirsin.
Ben bazen Rufus ile yazdığımda problem oluyorsa Win32 Disk Imager ile deniyorum.

Ayrıca BIOS'da Other OS ayarını seçip denedin mi?
Gigabyte'ın BIOS menüsünde CSM Support'u kapatınca Secure Boot kapanıyor diye okumuştum. Direkt Secure Boot ayarı yok. İki bellek üzerinde de DD modunda yazdırmayı denedim ama sonuç aynı. Win32 Disk Imager'ı deniyorum hemen.
Gigabyte'ın BIOS menüsünde CSM Support'u kapatınca Secure Boot kapanıyor diye okumuştum. Direkt Secure Boot ayarı yok. İki bellek üzerinde de DD modunda yazdırmayı denedim ama sonuç aynı. Win32 Disk Imager'ı deniyorum hemen.
Yine siyah ekranda kaldı.

Son düzenleme:
Elemantary uyumsuzluğu diyeceğim de olmaması lazım.
Kubuntu gibi benzer yapıdaki bir sistem denemek ister misiniz?
Bilgisayarda bir şey var galiba. Kubuntu'yu indirip USB'ye yazdırdım. Boot ettikten sonra GRUB menüsü geldi. Seçeneği seçtim ve bu sefer görüntü kesildi. Ekran kartım ASUS ROG Strix RX 570.

Açılışta şu menüye ulaşıyorsanız, aynı şekilde nomodeset değişkeni eklemeyi deneyin.

UA9SH.png

Diski tamamen formatlama yapıp ve BIOS sıfırlayarak tekrar dener misiniz?
Bir şey fark ettim. USB'yi GPT olarak yazdırınca BIOS'unuzu UEFI moduna ayarlayın uyarısı geliyor. Fakat BIOS'ta CSM kısmı zaten UEFI ayarında. MBR olarak yazdırınca ilk boot kısmı geliyor sonra siyah ekran. @OzgunP ElementaryOS kurulumunda bundan daha basit bir menü geliyor. Yani dediğinizi yapamıyorum.
1604737681676.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı