Sayısal Elementlerin yerleri yanlış mı?

EfeRant21

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar vallahi kafayı yiyeceğim, inşallah benim hatamdır, aşağıdaki soruda D ve B şıkkı arasında kaldım. Bende D seçeneğini seçtim. Çözen arkadaş b diyor fakat X y Z elementleri dediği için Z iki tarafta da bulunamaz mı sonucta X ve Y ye göre Proton sayısı yüksek olacak.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (13).png
    325,8 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör:
Baş grup elementi diyor sorunun başında. Bir de Y'nin son katmanında 2 elektron var diyor. Yani Y 2. grupta olacak. Ondan dolayı "D" olur bence.

Cevap B hocam aklımda biraz kalan kimya bilgisiyle yapmaya çalıştım 1. isteğe göre zaten z sağ altta bulunması lazım

Baş grup elementi diyor sorunun başında. Bir de Y'nin son katmanında 2 elektron var diyor. Yani Y 2. grupta olacak. Ondan dolayı "D" olur bence.
Cevap B hocam aklımda biraz kalan kimya bilgisiyle yapmaya çalıştım 1. isteğe göre zaten z sağ altta bulunması lazım
Bence D olur, sebebini açıkladım. Z'nin sağ altta olmasına gerek yok ki, altta olması yeterli.

Cevap D, proton sayısı aşağı ve sağa giderken artar, benzer kimyasal özellikten x onun üstünde olacak, y'nin de sonda 2 elektronu vardır diyor 2A grubu olabilir. Bize olabilir diye sorduğu için D oluyor.

Şimdi fark ettim en büyük olmasına gerek yok aralarında büyük olan şeklinde sormuş evet o şekilde cevap D oluyor: /

Ben şu yüzden D dedim Y'nin son katmanında 2 elektron olması için ya helyum ya da 2'a grubunda olmalı helyum olduğunda şıklardan hiçbiri sağlanmadığı için helyum olamaz bu yüzden 2A grubunda olmalı eğer X ve Z y elementinin sağında olsaydı 3B grubunda olur ve basgrup elementi olmazdi bu yüzden solunda olmalı yani 1'a grubunda olur bu yüzden D seçeneği olmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…