Elgato Game Capture 4K60 S+ kullanmak için gereken sistem özellikleri nedir?

PLAYDAAY

Decapat
Daha fazla  
Sevgili dostlar,
Elgato, Game Capture 4K60 S+ almayı düşünüyorum. Oldukça eski bir Acer Aspire laptopum var. Sadece internete girmek ve web sitelerde gezmek için kullandıgım, çalışırken bile zorlanan bir bilgisayar. Acaba aleti bu bilgisayara baglasam kayıt sırasında bir sorun çıkarır mı? Sonuç olarak alet zaten bütün kayıt vs işlemlerini kendi içinde yapıyor. Bilgisayarı sadece görüntü çıkışını kontrol için kullanmak istiyorum. Bu aletin kayıt almak için kullanılacak bilgisayarda istedigi minimum sistem özellikleri nedir? Kasma vs gibi problemler yaşar mıyım? Kullanan ya da bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Sorularım Elgato HD60 S+ cihaz içinde geçerli.​

Son düzenleme:
Her ne kadar cihaz bütün encode decode işlerini kendi üzerinde yapıyor olsa da sonuçta yüksek bit rateli ve çözünürlüklü videoları PC'ye kaydetmek durumunda olduğundan en azından (kullanım kılavuzunda yazana göre) 10XX serisi bir Nvidia ekran kartı ve hallice iyi bir CPU istiyor. USB 3.0 altında bir USB standardı ile de çalışmıyor. Cihazı HP DeskPro tipi mini bir PC ile kullanma çabalarım hüsran olmuştu. Sonrasında GeForce 745 MX ekran kartlı bir model ile denedim aynı şekilde gecikme, veya bozuk kayıtlar ile karşılaştım. Şu an cihazı sadece 1660 Super ekran kartlı kasa PC'im ve OBS ile kayıt alarak M1 Macbook'umda olması gerektiği kullanabiliyorum. Minimum sistem gereksinimlerine Elgato'nun sitesinden bakabilirsin. Bu yazdıklarım 4K60 S+ için geçerli, HD60S+ kullanamadım ama yine sistem gereksinimleri Elgato sitesinden görülebilir.

Elimde bir laptop var ve kutu üzerinde yazan bilgisayar degerlerini saglıyor. Fakat bu minimum sistem gereksinimleri. Mesela 50.000 bitrate bir kayıt almak istedigimizde kart bu işi kendi mi hallediyor yoksa bilgisayara yük bindiriyor mu ögrenmek istedigim buydu. Yazdıklarınıza bakacak olursak bahsettigim külüstür laptoplar bu işi göremez. Daha üst model bir bilgisayara ihtiyacım var gözüküyor. Kısacası düşündügüm proje iptal . :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı