Elinde T.C. Kimlik numarasına sahip olan birisi ne yapabilir?

453135

Hectopat
Telegram'da dolandırıcılığa uğradım ve ilk parayı göndermiş bulundum ama ikincide hemen SS aldım ve polise giderim diye şikayet ettim ve adamın elinde T.C. Kimlik numaram var. Akrabalarına rezil ederim diye tehdit etti çok korkuyorum. Gerçekten neler yapabilir?

Onun bahsettiği şey TC sayesinde panelden bilgilerini ve aileni bulup seni rezil etmek. Sen rezil olunacak bir şey yapmadıysan neden korkuyorsun ?

1 hafta uğraşır cevap vermezsen geri Telegram'dan unutur seni. Akrabalarına en fazla WhatsApp'tan bir şeyler yazar. Evine yemek falan gönderir.

Onun bahsettiği şey TC sayesinde panelden bilgilerini ve aileni bulup seni rezil etmek. Sen rezil olunacak bir şey yapmadıysan neden korkuyorsun ?
Işte maalesef sahte kadın dolandırıcılığı, daha fazla yazmayayım kusura bakmayın baya utanıyorum. Elinde sadece 1-2 mesaj var ama genede çok korkuyorum.

Işte maalesef sahte kadın dolandırıcılığı, daha fazla yazmayayım kusura bakmayın baya utanıyorum. Elinde sadece 1-2 mesaj var ama genede çok korkuyorum.
Anladım estağfurullah. Benim bildiğim bu kadar ama yapılabilen bir kaç şey var diye duymuştum tam bilmeden konuşmayayım. Geçmiş olsun tekrardan.

Neler yapılabiliyor söyleyebilir misin? Olay yaşanalı 1-2 saat oldu ama hala bişey olmadı.
Hocam bilmediğimi belirttim ama sizi etkileyecek bir şey yapıldığını zannetmiyorum. Her gün zaten bir yerden verilerimizin çalındığı haberi geliyor. Eğer dolandırıldığınız mebla hayatınızı etkilemeyecekse boşverin derim daha fazla iletişim kurmayın. Engelleyin geçin.

İlk para ne kadar bir meblağdı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…