Elite-7600 vs Sunrise-Black 4070

thegreateke

Hectopat
ELITE-7600 / AMD Ryzen 5 7600 / ASUS Tuf Gaming GeForce RTX 4060 Ti OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Arkadaşlar selam, ikisi arasında kararsız kaldım. Ryzen 5 7600 ve B650M anakart çok daha iyi duruyor fakat diğer sistemde de 4070 ekran kartı çok daha cazip oyun oynamak için alacağım.
Fakat Sunrise sistemde de Ryzen 7500 darboğaz yapar mı? Ve 2 RAM slotu var şimdi 2*8 RAM alsam ileride çıkarıp 2*16 almak zorunda kalacağım 2*8 GB RAM yeterlı olur mu? Her iki sistemde de SSD'yi 1TB olarak alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözünü seveyim hocam şunu sorman bile varya vakit kaybı. 4060ti ile 4070i mi kiyasliyorsun gerçekten. 7500f gayet de yeterli 4070 için darboğaz olmaz. Bi anakart b serisi diye şu iki sistemde kıyasla 4060 alınmaz. Üstelik 8gb VRAM. 16 olsa hani ucundan belki kafa karışacak da o da değil

Gözünü seveyim hocam şunu sorman bile varya vakit kaybı. 4060ti ile 4070i mi kiyasliyorsun gerçekten. 7500f gayet de yeterli 4070 için darboğaz olmaz. Bi anakart b serisi diye şu iki sistemde kıyasla 4060 alınmaz. Üstelik 8gb VRAM. 16 olsa hani ucundan belki kafa karışacak da o da değil
Hocam çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için peki ram konusundaki yorumunuz nedir 2*16 şart mı, 2*8 hayli hayli yeter mi

7500F ile 4070 ikilisi parçalar diğerini darboğaz da olmaz daha neler. Ama ikisinin de fiyatı çok iyi sayılmaz, daha uyguna bulunabilir indirimler takip edilirse.
Anladım çok teşekkür ederim. Peki siz bu sistemi kaç paraya alırdınız ya da aynı performans daha iyi fiyat önerebileceğiniz muadil var mıdır

@thegreateke DDR5 sistemlerde şimdiden 2x16 GB almak en iyisi. Bugün 2x8 GB alırsan birkaç seneye mecburen 2x16'ya geçeceksin.

4x8 GB yaparım dersen de performansı hiçbir zaman 2x16 kadar stabil ve iyi olmaz.

Anladım çok teşekkür ederim. Peki siz bu sistemi kaç paraya alırdınız ya da aynı performans daha iyi fiyat önerebileceğiniz muadil var mıdır

Forumda 1-2 hafta indiirm köşesini takip et haydi haydi düşer.

Ben 7500F ve RTX 4070 sistemin çok rahatlıkla 30K'ya düşeceğini, bulunacağını düşünüyorum. Çok değil 10 gün önce 27K'ya bile satılan oldu.

Hocam çok teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için peki ram konusundaki yorumunuz nedir 2*16 şart mı, 2*8 hayli hayli yeter mi

Bence de şimdiden 2x16 alınmalı ama olur da bütçemi aşıyor alamam derseniz. 2x8 yeterli bir süre daha götürür sıkıntı çıkarmaz. Yavaş yavaş sıkıntı çıkmaya başladığı zaman elinizdekileri satarsınız 2x16 alırsınız. Zaten takması da çok kolay, tak çalıştır şeklinde ekstra bir şeye de gerek yok. Hiç kafaya takılacak bişey değil bence

@thegreateke DDR5 sistemlerde şimdiden 2x16 GB almak en iyisi. Bugün 2x8 GB alırsan birkaç seneye mecburen 2x16'ya geçeceksin.

4x8 GB yaparım dersen de performansı hiçbir zaman 2x16 kadar stabil ve iyi olmaz.

Forumda 1-2 hafta indiirm köşesini takip et haydi haydi düşer.

Ben 7500F ve RTX 4070 sistemin çok rahatlıkla 30K'ya düşeceğini, bulunacağını düşünüyorum. Çok değil 10 gün önce 27K'ya bile satılan oldu.
Ben pek düşünmüyorum fiyat düşeceğini hocam ya. Umarım düşer çünkü ben de 35 civarı bütçeyle araştırıyorum 1 haftadır. Her gün zam yiyor sistemler. Asgari ücret zammı öncesi zamlanmaya başladı her şey. Bu çeşitli Youtube kanalları indirimli sistem çıkarır derseniz onları alamıyoruz zaten anında bitiyor. Sistem çöküyor, sepete eklenmiyor vsvs. Bize birkaç gün dayanacak stoğu olan sistem lazım. Umarım haklı çıkarsınız da gelir

Son düzenleme:
Ben pek düşünmüyorum fiyat düşeceğini hocam ya. Umarım düşer çünkü ben de 35 civarı bütçeyle araştırıyorum 1 haftadır. Her gün zam yiyor sistemler. Asgari ücret zammı öncesi zamlanmaya başladı her şey. Bu çeşitli Youtube kanalları indirimli sistem çıkarır derseniz onları alamıyoruz zaten anında bitiyor. Sistem çöküyor, sepete eklenmiyor vsvs. Bize birkaç gün dayanacak stoğu olan sistem lazım. Umarım haklı çıkarsınız da gelir.

Şu iki fiyat yine yüksek. O 4070'li sistemin en fazla 33K falan olması gerekiyor açıkçası. Anakart desen anakart değil, RAM desen RAM değil. Bunlar özellikle DDR5 sistem alacak birisi için çok önemli DDR4 gibi oturmuş bir platform yok önümzde.

Ben 37K ile sistem dizecek olsam alırım ikinci elden garantili en ucuz 4070'i, kalan bütçeyi de basarım tabana ortaya çıkan şey bundan daha performanslı, dayanıklı ve kaliteli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı